Welcome to samuraisevenbikers.forumotions.net. This is a page where Samurai Seven Bikers Brotherhood could interact. We invite everybody who has keen interest in bikes to join our website.
 
HomeRegisterLog in
Selamat Datang ke Samurai Seven Bikers Brotherhood... Sila lawati Site Rules / Peraturan Berforum terlebih dahulu jika anda belum lagi membacanya... selamat berforum dan terima kasih kerana memilih www.samuraisevenbikers.com

Share | 
 

 JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 40
Location : kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Tue Oct 13, 2009 7:07 am

buat masa skrg tarik 1-3jan 10 mmg cun... kalau betul2 nak g saner rase2nyer kita just masuk pg n kluar petang,
kita set hari jumaat kita grak ngan bike, kalau ader yg nak g ngan kreta dialu2kan, sbb bleh tumpang barabg2 shopping nanti... Laughing Laughing lol! lol!

saper2 yg nak naik motor amat dialu2kan sbb kita set ngan rakan2 jb tumpangkan simpan motor kita.. bab penginapan ni kene saper2 yg tahu nak cari penginapan yg harga berpatutan...hehehe maklumlah nak bugget duit utk nyoping kat sana nanti...heheheh Very Happy Very Happy

just pandangan aku laa... kalau ader aper2 pendapat lain bleh la kita samer2 bincangkan...amacam...
Back to top Go down
praesys

avatar

Posts : 76
Join date : 17/10/2009
Age : 37
Location : peramu, kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Thu Nov 05, 2009 3:04 pm

tarikh tarikh tarikh...
Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 40
Location : kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Tue Nov 10, 2009 10:31 am

praesys wrote:
tarikh tarikh tarikh...

01 january hingga 03 january 2010....

ni plan lepas nyambut tahun baru kul 12 tghmlm.. pepagi esoknyer kita grak ke JB... sbb org singapore hri tu banyak kluar ke malaysia...heheheh
Back to top Go down
azam ZX10

avatar

Posts : 70
Join date : 08/11/2009
Age : 44
Location : Semambu, Kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Sat Nov 14, 2009 7:08 pm

wau!!! menarik program ni..ada keinginan jgk nk g cna..

insyallah kalo xde ape2 hlangan blh la aku join..
Back to top Go down
praesys

avatar

Posts : 76
Join date : 17/10/2009
Age : 37
Location : peramu, kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Mon Nov 16, 2009 5:57 pm

nzx10 wrote:
praesys wrote:
tarikh tarikh tarikh...

01 january hingga 03 january 2010....

ni plan lepas nyambut tahun baru kul 12 tghmlm.. pepagi esoknyer kita grak ke JB... sbb org singapore hri tu banyak kluar ke malaysia...heheheh

Back to top Go down
DinGTR8555



Posts : 1
Join date : 15/10/2009

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Thu Nov 19, 2009 8:37 pm

salam...pada pendapat kawan kita ubah tarikh ni atas sebab di sana akan diadakan december sale. setelah kawan berhubung dengan orang spore, dia orang inform lebih baik kita pergi pada hari krismas ni (25/12/09 - 27/12/09). Penginapan di HOTEL SERI MALAYSIA LARKIN, JOHOR BAHRU, rate rm140 to rm190 per hari.Booking selewat-lewatnya pada 12/12/2009.Pada sesiapa yang berminat sila update kan nama bagi tujuan tempahan bilik.  Senarai peserta ;    

1. Izzudin GTR    
2. Din Z1000    
3. Man ZX10    
4. Zul ZX10    
5. Nik ZX10    
6. Amoi R1    
7. Saari R1    
8. Mat Frazer    
9.    
10.    
11.
Back to top Go down
Juz

avatar

Posts : 759
Join date : 05/08/2009
Location : kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Thu Nov 19, 2009 8:46 pm

DinGTR8555 wrote:
salam...pada pendapat kawan kita ubah tarikh ni atas sebab di sana akan diadakan december sale. setelah kawan berhubung dengan orang spore, dia orang inform lebih baik kita pergi pada hari krismas ni (25/12/09 - 27/12/09). Penginapan di HOTEL SERI MALAYSIA LARKIN, JOHOR BAHRU, rate rm140 to rm190 per hari.Booking selewat-lewatnya pada 12/12/2009.Pada sesiapa yang berminat sila update kan nama bagi tujuan tempahan bilik.  Senarai peserta ;     1. Izzudin GTR     2. Din Z1000     3. Man ZX10     4. Zul ZX10     5. Nik ZX10     6. Amoi R1     7. Saari R1     8. Mat Frazer     9.     10.     11.


Adoi seme yang gi ni motor laju2 ni. seme 1000...cam ne nak ikut ni...kita nye 600 jek...

-------------www.samuraisevenbikers.com-----------------
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 47
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Thu Nov 19, 2009 9:10 pm

Sebagai makluman..S7 dalam perancangan utk mengadakan majlis S7 1st Anniversary pada tarikh yg sama.

-------------www.samuraisevenbikers.com-----------------
BIKERS BROTHERHOOD
Back to top Go down
kmn_gurl

avatar

Posts : 490
Join date : 14/10/2009
Location : kemaman

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Fri Nov 20, 2009 12:34 am

ugly toe wrote:
Sebagai makluman..S7 dalam perancangan utk mengadakan majlis S7 1st Anniversary pada tarikh yg sama.

alamakkk tarikh bertindih ni...yg mn 1 nk pilih....
Back to top Go down
ymy13

avatar

Posts : 75
Join date : 07/08/2009
Age : 44
Location : Indera Mahkota Kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Fri Nov 20, 2009 1:14 am

kmn_gurl wrote:
ugly toe wrote:
Sebagai makluman..S7 dalam perancangan utk mengadakan majlis S7 1st Anniversary pada tarikh yg sama.

alamakkk tarikh bertindih ni...yg mn 1 nk pilih....


Anniversary setahun skali je...singapore leh pg bila2 jee...renung2 kan laa..
Back to top Go down
maksuzy

avatar

Posts : 587
Join date : 08/08/2009
Age : 43
Location : kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Fri Nov 20, 2009 9:50 am

ymy13 wrote:
kmn_gurl wrote:
ugly toe wrote:
Sebagai makluman..S7 dalam perancangan utk mengadakan majlis S7 1st Anniversary pada tarikh yg sama.

alamakkk tarikh bertindih ni...yg mn 1 nk pilih....


Anniversary setahun skali je...singapore leh pg bila2 jee...renung2 kan laa..

maksu setuju 100%..
Back to top Go down
praesys

avatar

Posts : 76
Join date : 17/10/2009
Age : 37
Location : peramu, kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Fri Nov 20, 2009 10:02 am

hmmm..... scratch scratch scratch
Back to top Go down
hNr

avatar

Posts : 496
Join date : 05/08/2009
Location : Kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Fri Nov 20, 2009 12:00 pm



Semua ada hak masing2....keutamaan masing2...jika keutamaan peribadi melebihi keutamaan kumpulan, utamakan laa....

akan tapi jika keutamaan individu itu tidaklah terdesak atau boleh ditangguhkan, aku cadangkn kita utamakan kelab dulu...

elok la kita berbincang sblm apa2 kptsn itu diambil....

trmksh




-------------www.samuraisevenbikers.com-----------------
Back to top Go down
"Jebat Durhaka"

avatar

Posts : 371
Join date : 28/09/2009
Age : 46
Location : Kuantan,Pelindung Beserah

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Fri Nov 20, 2009 12:39 pm

Maaf Kiranya Hamba "Jebat" Mencelah

Hamba ini bru juga dlm S7,Baru itu tak bermaksud takde pglman.
Pglman hamba dlm dunia pemotoran byk bleh di katakan.

Apa2 jua cdgan/topik yg hdk kita kata dlm forum club s7 ni, kita hendaklah
brbcang pada pihak yg sepatutnya.

Kita jgn fikirkan bgi pihak diri kita sendiri,bagus apa yg di katakan oleh
toe selaku president s7.

INGATLAH PESANAN HAMBA PADA WRGA CLUB S7 ,KITA BUKAN SEORG
TAPI "RAMAI".Ramai YG AKAN MELAYARI WEB S7 ini samada Org Lama mahupun Baru .


Setahu hamba Bilik Utk AJK telah di sediakan .APA LAGI MASUKLAH..

Masuk jgn tak masuk...Bro
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 47
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Fri Nov 20, 2009 12:48 pm


-------------www.samuraisevenbikers.com-----------------
BIKERS BROTHERHOOD
Back to top Go down
nazri_haya

avatar

Posts : 414
Join date : 12/08/2009
Age : 43

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Fri Nov 20, 2009 1:08 pm

sebagai salah sorang ahli S7 aku adalah dengan ini berharap agar semua ahli S7 dan lebih2 lg ajk S7 dapat memberikan kerjasama serta menyokong majlis besday S7 yang bakal diadakan pada 26hb dec ini..sebab aku rasa besday S7 adalah besday kita jugak...S7 adalah kita n kita adalah S7..sekiranya anda tidak berkesempatan untuk melibatkan diri didalam proses untuk menjayakan program tersebut sekurang kurangnya anda dapat meluangkan masa pada hari tersebut dengan menghadirkan diri pada hari tersebut dan sekiranya anda berkesempatan untuk melibatkan diri didalam proses untuk menjayakan prgram tersebut ianya amatlah diharapkan dan dialu alukan.....bg aku besday tiada kompromi...aku akan cuba tolak semua xtvt2 lain pada hari tersebut bg menjayakan program besday S7 nanti...dan insyallah aku cuba bg full komitmen bg menjayakan prgram besday S7 26 dec nanti..ONE S7
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 47
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Fri Nov 20, 2009 1:36 pm

2 all BOS7, lets stop discussing over this matter here. Nanti tread ni bertukar tajuk lak. Gunakan Board Discussion room yg disediakan. Elakkan kekeliruan. Apa2 keputusan kita update utk makluman semua warga S7...comprande.

-------------www.samuraisevenbikers.com-----------------
BIKERS BROTHERHOOD
Back to top Go down
nazri_haya

avatar

Posts : 414
Join date : 12/08/2009
Age : 43

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Sat Nov 21, 2009 2:39 am

rogerrrrrrrrr.....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   

Back to top Go down
 
JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» DRFC Camp Jasin,Melaka 29/30-5-2010

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Arkib Samurai7 :: Ride And Event-
Jump to: