Welcome to samuraisevenbikers.forumotions.net. This is a page where Samurai Seven Bikers Brotherhood could interact. We invite everybody who has keen interest in bikes to join our website.
 
HomeRegisterLog in
Selamat Datang ke Samurai Seven Bikers Brotherhood... Sila lawati Site Rules / Peraturan Berforum terlebih dahulu jika anda belum lagi membacanya... selamat berforum dan terima kasih kerana memilih www.samuraisevenbikers.com

Share | 
 

 JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 41
Location : kuantan

PostSubject: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Mon Aug 17, 2009 7:42 pm

Salam....
baru2 ni ader seorang rakan kita memberi cadangan untuk ke SINGAPORE sambil mencari aper2 yg patut...heheheh
aper kata kita buat satu rombongan che kiah ke negara jiran iaitu SINGAPORE.... setelah berbincang lebih kurang dgn beliau sy pk ini peluang kita untuk kesana bersama2... kerana beliau ader kawan kastam yg bertugas bg memudahkan perjalanan kita nanti Twisted Evil Twisted Evil

saper2 ader cadangan bila2 masa yg sesuai untuk kesana....
bleh la kita sama2 bincangkan...

kalau bleh sebelum MOTOGP lepas raya ni...hehehe
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Tue Aug 18, 2009 5:33 am

Cadangan yang bagus ni...wa pun berminat ni, cuma maybe tarikh tu kena sesuai bro, apa kata member2 lain.
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 48
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Tue Aug 18, 2009 8:37 am

pokleh wrote:
Cadangan yang bagus ni...wa pun berminat ni, cuma maybe tarikh tu kena sesuai bro, apa kata member2 lain.

Dah lama berhajat ni tp asyik tertangguh je. Proper discussion next BOS/TTS
Back to top Go down
zoloft

avatar

Posts : 779
Join date : 05/08/2009
Age : 44
Location : Perhentian Island

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Wed Aug 19, 2009 12:49 am

setuju aku boleh balik jb cheers cheers
Back to top Go down
http://www.facebook.com/azizi.mahmood
Guest
Guest



PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Wed Aug 19, 2009 12:55 am

zoloft wrote:
setuju aku boleh balik jb cheers cheers

Oic org JB......
Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 41
Location : kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Fri Aug 21, 2009 6:02 pm

dari sambutan yg dilihat.... disini kurang sambutan.... tapi untuk pengatahuan semua ramai antara kita yg kurang masuk forum sebenarnye... dan ramai diatara mereka amat berminat untuk bersama2 melawat ke negara jiran...
jadi aper kata pd mlm ni juga kita bincangkan bersama bila masa yg sesuai utk ke sana.....
Back to top Go down
hNr

avatar

Posts : 496
Join date : 05/08/2009
Location : Kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Wed Sep 02, 2009 5:32 pm

Re-Activate the topic....hehehe
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 48
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Wed Sep 02, 2009 7:48 pm

NZX10 wrote:
Salam....
baru2 ni ader seorang rakan kita memberi cadangan untuk ke SINGAPORE sambil mencari aper2 yg patut...heheheh
aper kata kita buat satu rombongan che kiah ke negara jiran iaitu SINGAPORE.... setelah berbincang lebih kurang dgn beliau sy pk ini peluang kita untuk kesana bersama2... kerana beliau ader kawan kastam yg bertugas bg memudahkan perjalanan kita nanti Twisted Evil Twisted Evil

saper2 ader cadangan bila2 masa yg sesuai untuk kesana....
bleh la kita sama2 bincangkan...

kalau bleh sebelum MOTOGP lepas raya ni...hehehe

Ramai yg minat 2 cuma tak sempat nk pikiaq lagi kot. Kita bincang balik lepas rayee
Back to top Go down
hNr

avatar

Posts : 496
Join date : 05/08/2009
Location : Kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Wed Sep 02, 2009 10:56 pm

ugly toe wrote:
NZX10 wrote:
Salam....
baru2 ni ader seorang rakan kita memberi cadangan untuk ke SINGAPORE sambil mencari aper2 yg patut...heheheh
aper kata kita buat satu rombongan che kiah ke negara jiran iaitu SINGAPORE.... setelah berbincang lebih kurang dgn beliau sy pk ini peluang kita untuk kesana bersama2... kerana beliau ader kawan kastam yg bertugas bg memudahkan perjalanan kita nanti Twisted Evil Twisted Evil

saper2 ader cadangan bila2 masa yg sesuai untuk kesana....
bleh la kita sama2 bincangkan...

kalau bleh sebelum MOTOGP lepas raya ni...hehehe

Ramai yg minat 2 cuma tak sempat nk pikiaq lagi kot. Kita bincang balik lepas rayee


worait...hehe
Back to top Go down
tandas_awam

avatar

Posts : 2448
Join date : 05/08/2009
Age : 46
Location : Bandar Damansara Kuantan - Kg. Tengah Temerloh - Jln. Pondok Lama Tanah Merah

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Thu Sep 03, 2009 10:21 am

hNr wrote:
ugly toe wrote:
NZX10 wrote:
Salam....
baru2 ni ader seorang rakan kita memberi cadangan untuk ke SINGAPORE sambil mencari aper2 yg patut...heheheh
aper kata kita buat satu rombongan che kiah ke negara jiran iaitu SINGAPORE.... setelah berbincang lebih kurang dgn beliau sy pk ini peluang kita untuk kesana bersama2... kerana beliau ader kawan kastam yg bertugas bg memudahkan perjalanan kita nanti Twisted Evil Twisted Evil

saper2 ader cadangan bila2 masa yg sesuai untuk kesana....
bleh la kita sama2 bincangkan...

kalau bleh sebelum MOTOGP lepas raya ni...hehehe

Ramai yg minat 2 cuma tak sempat nk pikiaq lagi kot. Kita bincang balik lepas rayee


worait...hehe

pegi konvoi ke naik ape ye..kalau ada kerete ke ori 2 tan ke senang sikit nak bawak barang...

pastu kalau ramai nak pegi yang takde paspot buat boarding pass je kut RM200 utk 20 org...

pendapatan aku je...
Back to top Go down
mr42

avatar

Posts : 693
Join date : 13/08/2009
Age : 48
Location : Kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Thu Sep 03, 2009 11:14 am

tandas_awam wrote:



pegi konvoi ke naik ape ye..kalau ada kerete ke ori 2 tan ke senang sikit nak bawak barang...

pastu kalau ramai nak pegi yang takde paspot buat boarding pass je kut RM200 utk 20 org...

pendapatan aku je...


Salam dari aku...


Apa barang boarding pas TA...Buat aje pasport antarabangsa tu.....Bersis kaler biru bukan ke direkacipta untuk ride antarabangsa...kui kui... Basketball

lol!


p/s...macam la pasport antarabangsa aku idup lagi.... drunken

santa lol!
Back to top Go down
tandas_awam

avatar

Posts : 2448
Join date : 05/08/2009
Age : 46
Location : Bandar Damansara Kuantan - Kg. Tengah Temerloh - Jln. Pondok Lama Tanah Merah

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Thu Sep 03, 2009 12:27 pm

mr42 wrote:
tandas_awam wrote:



pegi konvoi ke naik ape ye..kalau ada kerete ke ori 2 tan ke senang sikit nak bawak barang...

pastu kalau ramai nak pegi yang takde paspot buat boarding pass je kut RM200 utk 20 org...

pendapatan aku je...


Salam dari aku...


Apa barang boarding pas TA...Buat aje pasport antarabangsa tu.....Bersis kaler biru bukan ke direkacipta untuk ride antarabangsa...kui kui... Basketball

lol!


p/s...macam la pasport antarabangsa aku idup lagi.... drunken

santa lol!


paspot aku dah jual lol! ilang la Bang... kene buat repot polis tunggu 2 ke 3 bulan... baru boleh buat paspot baru...adusss.... pale
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Sat Sep 05, 2009 6:13 am

Lepas raya elok gak ke Selatan, then apa lagi ke SingaPura Pura laaaa
Back to top Go down
hNr

avatar

Posts : 496
Join date : 05/08/2009
Location : Kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Sat Sep 05, 2009 12:54 pm

Banyak plan lepas raya...MotoGP lg...

kena plan awai2 nooo....
Back to top Go down
cLeo

avatar

Posts : 127
Join date : 06/08/2009
Age : 35
Location : kemaman

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Tue Oct 06, 2009 6:02 pm

abg toe...ble nk pi spore nie...lama tol x jln jauh...
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 48
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Tue Oct 06, 2009 6:07 pm

Bole ke jln jauh nie...mai kuatang pun x sampai2 Very Happy Very Happy
Back to top Go down
hNr

avatar

Posts : 496
Join date : 05/08/2009
Location : Kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Tue Oct 06, 2009 6:09 pm

cLeo wrote:
abg toe...ble nk pi spore nie...lama tol x jln jauh...


nok jalang jauh guane...abg mang mu asyik bz jee wani oii.....




lol! lol! lol!
Back to top Go down
cLeo

avatar

Posts : 127
Join date : 06/08/2009
Age : 35
Location : kemaman

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Tue Oct 06, 2009 6:15 pm

ugly toe wrote:
Bole ke jln jauh nie...mai kuatang pun x sampai2 Very Happy Very Happy

insyaallah bole arrr...kuatang 2 mybe sbb dekat sgt 2 yg x smpi2 2..eheee


Last edited by cLeo on Tue Oct 06, 2009 6:28 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
cLeo

avatar

Posts : 127
Join date : 06/08/2009
Age : 35
Location : kemaman

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Tue Oct 06, 2009 6:17 pm

hNr wrote:
cLeo wrote:
abg toe...ble nk pi spore nie...lama tol x jln jauh...


nok jalang jauh guane...abg mang mu asyik bz jee wani oii.....




lol! lol! lol!


abg jeff..wanie dh suh dia simpan cuti utk follow ride yg akn dtg tau...
Back to top Go down
syahrun92

avatar

Posts : 87
Join date : 22/09/2009
Age : 37
Location : K.Tganu & Kluang

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Sat Oct 10, 2009 11:52 am

aduii..rase mcm nok ikut etek je..dok jauh doh dgn ambe tu.buku merah takdok lagi ni.kalu nok ikut,nok kena buat buku merah dulu la.nanti kalu jadi program ni,kena dgn jadual ambe,ambe foloooo.... Laughing
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Sat Oct 10, 2009 12:55 pm

tandas_awam wrote:
pegi konvoi ke naik ape ye..kalau ada kerete ke ori 2 tan ke senang sikit nak bawak barang...

pastu kalau ramai nak pegi yang takde paspot buat boarding pass je kut RM200 utk 20 org...

pendapatan aku je...


setuju 100%...atau if any1 ade kaki yg bleh lps masuk pun lg best...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Sat Oct 10, 2009 12:57 pm

cLeo wrote:
hNr wrote:
cLeo wrote:
abg toe...ble nk pi spore nie...lama tol x jln jauh...


nok jalang jauh guane...abg mang mu asyik bz jee wani oii.....




lol! lol! lol!


abg jeff..wanie dh suh dia simpan cuti utk follow ride yg akn dtg tau...

sis, kena pastikan kelulusannya positif..hihihi, kang terlps lak meride jauh ke selatan... Rolling Eyes
Back to top Go down
749s

avatar

Posts : 124
Join date : 07/08/2009
Age : 39

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Sun Oct 11, 2009 2:18 am

gua ok je...BILA?????? Shocked
Back to top Go down
hNr

avatar

Posts : 496
Join date : 05/08/2009
Location : Kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Sun Oct 11, 2009 4:45 am



Memula ingat nak buat 25-27 Dec (jumaat-sabtu-ahad)...
sempena cuti krismas...tp bila fikir2 blk, x blh kut...
sebabnya, kt s'pore tu ramai kristian, takut nti byk kedai tutup....

satu date lagi, 1-3 jan 2010...1hb tu cuti tahun baru, hr jumaat...
2-3 tu sbtu ahad...rasanya mcm cntk date tu...

so, mcmana....klu ok, aku kena survey hotel dll keperluan....

p/s : passport dh blh buat utk 2 thn je @ RM100...dulu 5 thn @ RM300...

tolong bagi feedback....tolong bagi feedback....tolong bagi feedback....tolong bagi feedback....tolong bagi feedback....
tolong bagi feedback....tolong bagi feedback....tolong bagi feedback....tolong bagi feedback....tolong bagi feedback....
tolong bagi feedback....tolong bagi feedback....tolong bagi feedback....tolong bagi feedback....tolong bagi feedback....









lol! lol! lol!




Back to top Go down
amoi



Posts : 84
Join date : 04/08/2009
Location : kuantan

PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   Sun Oct 11, 2009 10:14 am

ok abg jeff...
fadz nak gi jgk...passport dah lama stanby...tunggu masa nak gi je...

moh kite ke spore...

jom la kengkawan...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'   

Back to top Go down
 
JOM MELAWAT NEGARA JIRAN 'SINGAPORE'
Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Arkib Samurai7 :: Ride And Event-
Jump to: