Welcome to samuraisevenbikers.forumotions.net. This is a page where Samurai Seven Bikers Brotherhood could interact. We invite everybody who has keen interest in bikes to join our website.
 
HomeRegisterLog in
Selamat Datang ke Samurai Seven Bikers Brotherhood... Sila lawati Site Rules / Peraturan Berforum terlebih dahulu jika anda belum lagi membacanya... selamat berforum dan terima kasih kerana memilih www.samuraisevenbikers.com

Share | 
 

 konvoy MOTOGP...23-25 OKT

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
ujang II

avatar

Posts : 468
Join date : 01/09/2009
Age : 46
Location : kemaman, terengganu.

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Wed Oct 14, 2009 3:15 pm

saper2 pon leh join ker group ni or limited utk kaum kerabat jer bro. Cam menarik jer? Tiket cam manner?
Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 41
Location : kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Wed Oct 14, 2009 3:24 pm

ujang II wrote:
saper2 pon leh join ker group ni or limited utk kaum kerabat jer bro. Cam menarik jer? Tiket cam manner?

tiket boleh dibeli melalui kedai chear ktn beharga RM50shj,
penginapan pakat tong2 nak bg brape yg iklas pd pengurusan penginapan.
penyertaan tidak boleh melebihi 15org...

ok sesiaper yg nak join sila taruk name

1.nik zx10
2.fadz
3.Juzz zx6
4.Nasir zx10
5.Azam zx10
6.Yop CBR900
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.....


Last edited by nzx10 on Mon Oct 19, 2009 12:06 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
chiklee

avatar

Posts : 30
Join date : 15/09/2009
Location : im15, kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Wed Oct 14, 2009 3:28 pm

tak de ke yang plan pegi pagi 25 hb dan terus balik petang atau malam tu jgak
Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 41
Location : kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Wed Oct 14, 2009 3:43 pm

chiklee wrote:
tak de ke yang plan pegi pagi 25 hb dan terus balik petang atau malam tu jgak
kalau bro nak gerak 25hb, saya cadangkan bro rujuk ngan kedai chear jalan berserah, dgr crite chear wat progrem grak pagi 25hb balik hari...
Back to top Go down
WhiteMonster

avatar

Posts : 152
Join date : 24/08/2009
Age : 51
Location : SEREMBAN

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Sun Oct 18, 2009 8:28 pm

UpDAte :-

Oct 18 (Reuters) - Australian Grand Prix MotoGP result from
Phillip Island on Sunday
1. Casey Stoner (Australia) Ducati 40 mins 56.651 secs
2. Valentino Rossi (Italy) Yamaha 40:58.586
3. Dani Pedrosa (Spain) Honda 41:19.269
4. Alex de Angelis (San Marino) Honda 41:29.353
5. Colin Edwards (U.S.) Yamaha 41:32.536
6. Andrea Dovizioso (Italy) Honda 41:35.133
7. Marco Melandri (Italy) Kawasaki 41:41.112
8. Randy de Puniet (France) Honda 41:41.592
9. Mika Kallio (Finland) Ducati 41:50.996
10. Toni Elias (Spain) Honda 41:57.856
11. Chris Vermeulen (Australia) Suzuki 42:02.068
12. Loris Capirossi (Italy) Suzuki 42:02.601
13. Gabor Talmacsi (Hungary) Honda 42:14.602
14. James Toseland (Britain) Yamaha 42:14.636
15. Nicky Hayden (U.S.) Ducati +1 Laps

Standings
1. Valentino Rossi (Italy) Yamaha 270
2. Jorge Lorenzo (Spain) Yamaha 232
3. Casey Stoner (Australia) Ducati 195
4. Dani Pedrosa (Spain) Honda 189
5. Andrea Dovizioso (Italy) Honda 152
6. Colin Edwards (U.S.) Yamaha 145
7. Alex de Angelis (San Marino) Honda 101
8. Randy de Puniet (France) Honda 101
9. Loris Capirossi (Italy) Suzuki 101
10. Marco Melandri (Italy) Kawasaki 100
11. Toni Elias (Spain) Honda 96
12. Chris Vermeulen (Australia) Suzuki 95
13. James Toseland (Britain) Yamaha 87
14. Nicky Hayden (U.S.) Ducati 82
15. Mika Kallio (Finland) Ducati 58
16. Niccolo Canepa (Italy) Ducati 38
17. Gabor Talmacsi (Hungary) Honda 17
18. Sete Gibernau (Spain) Ducati 12
19. Yuki Takahashi (Japan) Honda 9
20. Aleix Espargaro (Spain) Ducati 8

Mai gi beramai2 Next MotoGp D Sepang
Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 41
Location : kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Mon Oct 19, 2009 2:58 pm

jadual perjalanan sy utk ke motogp 09 & karnival naza


23/10 (jumaat)
0900hrs RV di rest zaman jln gambang, sambil sarapan pg
1000hrs tayar golek
1130hrs isi minyak d genting sempah, rehat jap
1200hrs tayar golek menuju ke NAZA PJ
1400hrs tiba NAZA PJ cuci mata kat karnival naza bike show.. dan makan tengahari skali
1500hrs tayar golek menuju ke SEPANG
1600hrs masuk litar sepang sambil bergambar ngan idola MOTOGP masing2
1900hrs gerak keluar dr litar menuju ke tempat penginapan
1915hrs tibe dan beramah mesra ngan pengurus penginapan,rehat,mandi manda dan xtvt bebas...tido pun boleh jugak..heheh

24/10 (sabtu)
0600hrs xtvt ngelap moto masing2 sampai kilat..hehehe
0800hrs keluar jalan2 cari sarapan di kwsn sekitar tmpat penginapan
1000hrs gerak ke litar sepang tengok ujian masa motogp sambil mencuci mata di karnival motogp,tengok show x game dan xtvt2 yg ader disana nanti...
1300hrs keluar litar g cari makan t/hari.. pastu xtvt bebas
1800hrs balik tmpat penginapan n kita plan xtvt malam. maybe kita akan g lepak kat nilai atau seremban jumpe kawan2 bikers
2030hrs xtvt malam
2330hrs balik dan tido...

25/10 (ahad)
0830hrs kluar umah n sarapan pagi
1030hrs grak ke litar sepang layan MOTOGP sambil cuci mata lg (maybe kita naik kreta yg telah disediakan oleh pihak pengurusan penginapan, motor kita park kat umah penginapan sbb takut kene rembat ngan org yg xder hati perut... jd bolehlah kita bergerak bebas tampa memikul jeket,helmet atau beg pakaian masa kat sane nanti...heheh
1400hrs keluar menuju ke tempat penginapan, kemas2 barang dan bersiap untuk ke seremban, dengar cerita ader BOS S7 versi barat akan diaderkan di sana lepas motogp.
2000hrs bersurai, maybe ader yg nak bermalam disane atau terus balik ke ktn.. nanti kita pakat2 bincangkan masa kat sane nanti...

segala progrem atau jadual diatas akan berubah mengikut kesesuiaan dan situasi semasa progrem ini berjalan... harap maklum....

ok sesiaper yg nak join sila taruk name

Bermotor
1.nik zx10
2.Nasir zx10
3.Azam zx10
4.Yop CBR900
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13......


berkereta
1.fadz (bersama 1 anak)
2.Juzz zx6 (bersama 1 anak)
3.
4.
5...

Back to top Go down
aziziupsi

avatar

Posts : 579
Join date : 19/10/2009
Age : 50
Location : 012-9473714 cherating kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Tue Oct 20, 2009 2:59 pm

x de ke s7 yg pakai er6n yg ikut konvoi ni......
kalu aku follow korang ke sepang . ada aku tinggal keseorangan nun jauh di belakang........
Back to top Go down
mr42

avatar

Posts : 693
Join date : 13/08/2009
Age : 48
Location : Kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Thu Oct 22, 2009 10:17 am

Salam...

Aku pun ada jadual tersendiri untuk weekend ni...Rasanya ride sensorang...Itupun, kalau jadilaaa..... umpat

24/10/09

0915 hrs : Gerak dari Kuantan
1030 hrs : R&R Temerloh
1200 hrs : R&R Genting Sempah
1300 hrs : Urusan Sekitar KL/Puchong
1500 hrs : Gerak tengok apa-apa yang patut di tapak motoGP Sepang...
1800 hrs : Balik rumah aku kat Seremban

25/10/09
0930 hrs : Gerak dari Seremban ke Kuantan via Kuala Pilah-Bahau-Muadzam Shah-Kuantan....he he... pirat

1200 hrs : Tengok motoGP depan TV kat Kuantan... umpat

Insha Allah... baca dulu
Back to top Go down
tandas_awam

avatar

Posts : 2448
Join date : 05/08/2009
Age : 46
Location : Bandar Damansara Kuantan - Kg. Tengah Temerloh - Jln. Pondok Lama Tanah Merah

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Fri Oct 23, 2009 7:42 am

mr42 wrote:

1200 hrs : Tengok motoGP depan TV kat Kuantan... umpat

hempuk hempuk hempuk
Back to top Go down
mr42

avatar

Posts : 693
Join date : 13/08/2009
Age : 48
Location : Kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Fri Oct 23, 2009 9:04 am

Salam...

umpat
Kenapa TA? Mu nak ajak aku tengok live GP TV kat rumoh mu ker??? umpat

golek
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 48
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Fri Oct 23, 2009 10:25 am

UMUM: Kepada bikez yg ingin bergerak pd Sabtu 24 Okt 09 boleh la join Jebat, hNr, Zamer, Amran dan kawe. RV di Rest Zaman kul 7.30am. 1st pit stop kat Shell Temerloh (ETA 10am) utk RV dgn sahabat2 Mamang dan Ganu babai


Last edited by ugly toe on Fri Oct 23, 2009 11:12 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
mr42

avatar

Posts : 693
Join date : 13/08/2009
Age : 48
Location : Kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Fri Oct 23, 2009 10:42 am

Salam...


Ok kalau sempat, aku join konvoi Toe & gang...kalau tidak, aku maintain sensorang...Insha Allah... babai
Back to top Go down
matninja

avatar

Posts : 297
Join date : 22/08/2009
Age : 44
Location : pahang

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Fri Oct 23, 2009 1:21 pm

ok semua...selamat berangkat ke sepang..moga selamat pergi & balik...aku tengok kat TV jer la...
Back to top Go down
nazri_haya

avatar

Posts : 414
Join date : 12/08/2009
Age : 44

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Fri Oct 23, 2009 1:27 pm

ok semua selamat ke sepang...berhati2 d jalanraya & sila patuhi had laju yg telah ditetapkan..esok sampai ahad ada operasi OPPPSSSS GP...heheh..kita jumpa nanti di PIT STOP S7 di SIC...
Back to top Go down
ZAMER

avatar

Posts : 85
Join date : 09/10/2009
Age : 49
Location : KUANTAN

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Fri Oct 23, 2009 5:45 pm

Insyaallah jumpa di tempat ditetapkan.........semoga perjalanan selamat & lancar.
Back to top Go down
kueh

avatar

Posts : 199
Join date : 04/08/2009

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Fri Oct 23, 2009 9:05 pm

semoga perjalanan selamat sampai
aku flag off dr jauh je umpat
Back to top Go down
mr42

avatar

Posts : 693
Join date : 13/08/2009
Age : 48
Location : Kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Mon Oct 26, 2009 8:58 am

Salam...


Alhamdulillah..perjalanan kita selamat pergi dan balik...Rasa aku, dari Temerloh ke Gombak, pada 24/10 ada hampir 30 ride bersama-sama kita, sebelum berpecah dua di Tol Gombak untuk ke Sijangkang ngan Puchong...

Khabarnya setakat ni, tiada sebarang perkara tidak baik dan diluar jangkaan berlaku sepanjang ride pergi dan balik.....


KECUALI apa yang berlaku pada aku dan Pokleh di Kuantan pada petang 24/10 tu..kah kah kah... Padan muka aku...siapa suruh balik hari... umpat
Back to top Go down
maksuzy

avatar

Posts : 587
Join date : 08/08/2009
Age : 44
Location : kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Mon Oct 26, 2009 10:40 am

mr42 wrote:
Salam...


Alhamdulillah..perjalanan kita selamat pergi dan balik...Rasa aku, dari Temerloh ke Gombak, pada 24/10 ada hampir 30 ride bersama-sama kita, sebelum berpecah dua di Tol Gombak untuk ke Sijangkang ngan Puchong...

Khabarnya setakat ni, tiada sebarang perkara tidak baik dan diluar jangkaan berlaku sepanjang ride pergi dan balik.....


KECUALI apa yang berlaku pada aku dan Pokleh di Kuantan pada petang 24/10 tu..kah kah kah... Padan muka aku...siapa suruh balik hari... umpat


ni musti cerite best ni....ape dia...sila lah beri keterangan...
Back to top Go down
-syazzan-

avatar

Posts : 352
Join date : 06/08/2009
Age : 37
Location : Kuantan - Kerteh - Kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Mon Oct 26, 2009 10:46 am

gambarrrr.... gambirrrrr... kasi bakar sikit sape yg x pegi moto GP tuuuu....






mcm aku.... huhu..
Back to top Go down
praesys

avatar

Posts : 76
Join date : 17/10/2009
Age : 37
Location : peramu, kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Mon Oct 26, 2009 12:23 pm

dgr citer...ada bike yg ilang masa kat sana....betul ke? tp yg konpemnya bkn dr S7...
Back to top Go down
749s

avatar

Posts : 124
Join date : 07/08/2009
Age : 39

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Mon Oct 26, 2009 10:03 pm

yg gua tahu ada moto thailand sebiji hilang n sorang bdk klg pun hilang jgk..ni semua yg park bkn dlm kawasan parking psl maybe dtg lambat n parking dlm dah pnuh..viva stoner! b'kampung tinggal moto jepun..huahua...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Tue Oct 27, 2009 1:35 am

mr42 wrote:
Salam...


Alhamdulillah..perjalanan kita selamat pergi dan balik...Rasa aku, dari Temerloh ke Gombak, pada 24/10 ada hampir 30 ride bersama-sama kita, sebelum berpecah dua di Tol Gombak untuk ke Sijangkang ngan Puchong...

Khabarnya setakat ni, tiada sebarang perkara tidak baik dan diluar jangkaan berlaku sepanjang ride pergi dan balik.....


KECUALI apa yang berlaku pada aku dan Pokleh di Kuantan pada petang 24/10 tu..kah kah kah... Padan muka aku...siapa suruh balik hari... umpat

Padan gak ngan muka aku.... he he, mmg di luar dugaan..nasib baik 42 temankan....
Back to top Go down
mr42

avatar

Posts : 693
Join date : 13/08/2009
Age : 48
Location : Kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Fri Oct 30, 2009 8:22 am

Salam....


Seriau jugak kalau nak cerita apa yang berlau pada aku ngan Pokleh sebenernya...Takut berlaku KONFRONTASI antara kelab...kah kah kah....

umpat

Masa BOS atau Turtle Ride ajela kot kita bercerita.... golek
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 48
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Sun Nov 01, 2009 8:23 pm

Belum terlewat rasanya, saya, maksu dan seluruh warga S7 ingin mengucapkan setinggi2 terima kasih kpd bro WM, wife n family di atas layanan yg amat baik sepanjang kami berada di sana. Siap bagi tumpang umah lagi..siap dgn sponsor mkn mlm kat umah. Makan laksa, bihun grg..huh bagusss bagusss bagusss

Bersepah umah WM dikerjakan kami. Sory bro..x sempat kemas umpat

U r the bestest!!
Back to top Go down
WhiteMonster

avatar

Posts : 152
Join date : 24/08/2009
Age : 51
Location : SEREMBAN

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Sun Nov 01, 2009 11:28 pm

ugly toe wrote:
Belum terlewat rasanya, saya, maksu dan seluruh warga S7 ingin mengucapkan setinggi2 terima kasih kpd bro WM, wife n family di atas layanan yg amat baik sepanjang kami berada di sana. Siap bagi tumpang umah lagi..siap dgn sponsor mkn mlm kat umah. Makan laksa, bihun grg..huh bagusss bagusss bagusss

Bersepah umah WM dikerjakan kami. Sory bro..x sempat kemas umpat

U r the bestest!!

Smile Smile U ALL R WELLCOME at AnyTime Smile Smile
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   

Back to top Go down
 
konvoy MOTOGP...23-25 OKT
Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Arkib Samurai7 :: Ride And Event-
Jump to: