Welcome to samuraisevenbikers.forumotions.net. This is a page where Samurai Seven Bikers Brotherhood could interact. We invite everybody who has keen interest in bikes to join our website.
 
HomeRegisterLog in
Selamat Datang ke Samurai Seven Bikers Brotherhood... Sila lawati Site Rules / Peraturan Berforum terlebih dahulu jika anda belum lagi membacanya... selamat berforum dan terima kasih kerana memilih www.samuraisevenbikers.com

Share | 
 

 konvoy MOTOGP...23-25 OKT

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 47
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Sat Aug 08, 2009 3:29 pm

SIC Motocross Championship

15-16 Ogos
10-11 Okt

MSS

2-4 Okt (Cars & bikes)
23-25 Okt (Bikes only) MotoGP
20-22 Nov (Cars only) A1 GP

Sepang Drag Battle

31 Okt
21 Nov

A1 GP 2009 (TBC)

20-22 Nov
Back to top Go down
zmanr1

avatar

Posts : 110
Join date : 06/08/2009
Age : 43
Location : QTAN PAHANG & TERENGGANU KITA

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Mon Aug 10, 2009 2:21 am

ugly toe wrote:
SIC Motocross Championship

15-16 Ogos
10-11 Okt

MSS

2-4 Okt (Cars & bikes)
23-25 Okt (Bikes only) MotoGP
20-22 Nov (Cars only) A1 GP

Sepang Drag Battle

31 Okt
21 Nov

A1 GP 2009 (TBC)
20-22 Nov

xtvt skan krang smbutan dari bikers smua... Basketball Basketball Basketball Basketball Basketball
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 47
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Thu Sep 10, 2009 3:02 am

ugly toe wrote:
SIC Motocross Championship

15-16 Ogos
10-11 Okt

MSS

2-4 Okt (Cars & bikes)
23-25 Okt (Bikes only) MotoGP
20-22 Nov (Cars only) A1 GP

Sepang Drag Battle

31 Okt
21 Nov

A1 GP 2009 (TBC)

20-22 Nov

Survey ride motoGP 23-25 Okt 09..
- Pergerakan dgn moto (akan dimaklum kemudian)
- Penginapan sedang diusahakan oleh bro Nik dan akan update berdasarkan penyertaan
kpd members yg berminat utk turut serta sila senaraikan nama tuan2 di bawah sebelum 30 Sep 09:


1. Toe
2. Maksuzy
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Back to top Go down
hNr

avatar

Posts : 496
Join date : 05/08/2009
Location : Kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Thu Sep 10, 2009 2:33 pm

Survey ride motoGP 23-25 Okt 09..
- Pergerakan dgn moto (akan dimaklum kemudian)
- Penginapan sedang diusahakan oleh bro Nik dan akan update berdasarkan penyertaan
kpd members yg berminat utk turut serta sila senaraikan nama tuan2 di bawah sebelum 30 Sep 09:

1. Toe
2. Maksuzy
3. hNr
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 40
Location : kuantan

PostSubject: konvoy MOTOGP...23-25 OKT....   Wed Sep 16, 2009 12:09 pm

pada pendapat aku topik ni lebih baik dok kat sini....
kalau ader yg rasa x sesuai.... bgtau... sbb ni dah libatkan XTVT S7... tq


Last edited by NZX10 on Wed Sep 16, 2009 1:43 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 40
Location : kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Wed Sep 16, 2009 1:43 pm

ugly toe wrote:


Survey ride motoGP 23-25 Okt 09..
- Pergerakan dgn moto (akan dimaklum kemudian)
- Penginapan sedang diusahakan oleh bro Nik dan akan update berdasarkan penyertaan
kpd members yg berminat utk turut serta sila senaraikan nama tuan2 di bawah sebelum 30 Sep 09:


1. Toe
2. Maksuzy
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Salam semua....

setelah berusaha dengan gigih sehingga keluar titik peluh jantan .....
disini sy terpaksa mengangkat bendera putih tanda menyerah kalah,
kerana sy gagal mendapatkan tempat penginapan yg sesuai bg xtvt berkaitan MOTOGP musim ini....
sy dapati semua hotel,resort,rest house,guest house telah habis ditempah.....
perkara ini amat2 sy kesali..... Crying or Very sad Crying or Very sad

walau bagaimanapun... kegagalan itu tidak bermakna sy x pergi MOTOGP.....
sy tetap akan pergi bersama isteri tercinta... iaitu sis FADZ Very Happy Very Happy

kami akan menginap di rumah rakan kami berhampiran Litar Sepang.. dianggarkan perjalanan akan mengambil masa hanye 10 - 15minit...

untuk makluman semua.. bro toe pernah menginap sekali di rumah rakan sy pd kejohanan MOTOGP yg lepas...

Cadangan sy....
pada sesiapa yg berminat menyertai kami bersama2 menginap dirumah rakan sy... sila berikan name melalui PM, Call HP sy, SMS pun xper.... kerana tempat penginapan terhad.... Very Happy Very Happy

harap maklum....
Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 40
Location : kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Thu Sep 24, 2009 1:11 pm

berita terkini....

setelah berbincang dengan rakan saya(tuan rumah)....
beliau bersetuju dan mengalu2kan kedatangan rakan s7 ....
sesiape yg berminat utk joint sila masukan name...

1. nzx10
2. fadz
3. toe
4. maksuzy
5. hNr
6. din z1000
7. rosli z750
8.
9.
10.
11.
12.....

penginapan terhad... harap maklum..... Laughing Laughing


parking motor yg selamat....
tuan rumah benarkan kita gunakan keretanyer utk ke litar...tak perlu risau tengtang keselamatan motor kita...hehehehhe
Back to top Go down
hNr

avatar

Posts : 496
Join date : 05/08/2009
Location : Kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Thu Sep 24, 2009 2:27 pm

NZX10 wrote:
berita terkini....

setelah berbincang dengan rakan saya(tuan rumah)....
beliau bersetuju dan mengalu2kan kedatangan rakan s7 ....
sesiape yg berminat utk joint sila masukan name...

1. nzx10
2. fadz
3. toe
4. maksuzy
5. hNr
6. din z1000
7. rosli z750
8.
9.
10.
11.
12.....

penginapan terhad... harap maklum..... Laughing Laughing





parking motor yg selamat....
tuan rumah benarkan kita gunakan keretanyer utk ke litar...tak perlu risau tengtang keselamatan motor kita...hehehehhe

ni samada tuan rumah ni byk keta @ besau keta dia...
kalau x, cmne nk adjust msk ramai2 nti....hehehe

anyway, baik ati tuan rumah, semoga murah rezeki dia...
Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 40
Location : kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Mon Oct 05, 2009 12:20 pm

salam utk hari ini....

mengenai tiket MOTOGP..sy baru terima mesej dr club chear motor ktn, kepada ahli CCM yg berminat untuk membeli tiket MOTOGP 09, boleh lah menghubungi kedai chear untuk menempah tiket. hargan tiket adelah RM50/= termasuk t-shirt dan makan tengahari... tarikh tutup untuk dapatkan tiket ni pd 16/10/2009...tq
Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 40
Location : kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Wed Oct 07, 2009 12:32 pm

aku cube selitkan pic moto gp07
buat pembakar semangat...heheheh
Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 40
Location : kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Wed Oct 07, 2009 12:37 pm

taun tu kitorg konvoi 4buah motor je
2 buah TZM 150
1buah ZX2
1buah cbr f3 (tinggal kenangan)

yg sorg tu adelah bro bard kito....hehehh
Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 40
Location : kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Wed Oct 07, 2009 12:41 pm


ni lah ruper jentera perang bro bard pd taun 2007
Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 40
Location : kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Wed Oct 07, 2009 12:43 pm


suasana tempat duduk K1...
Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 40
Location : kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Wed Oct 07, 2009 12:45 pm



pemandangan dr K1 masa motogp...
Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 40
Location : kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Wed Oct 07, 2009 12:48 pm



keadaan parking moto yg amat selesa...heheheh kalau dtg awal la...

Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 40
Location : kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Wed Oct 07, 2009 12:57 pm


pic2 menarik d ruang pameran


ni pic terbaik tahun ni









Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 40
Location : kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Wed Oct 07, 2009 1:01 pm

perjalanan balik kitorang siap singgah kat hentian lentang ...mandi jeram...heheheh




Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 40
Location : kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Wed Oct 07, 2009 1:12 pm



sekian laporan pembakar semangat ........ Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

bounce bounce bounce
jom kenkawan moh kita beramai2 g motoGP taun ni...heheheh
Back to top Go down
cLeo

avatar

Posts : 127
Join date : 06/08/2009
Age : 34
Location : kemaman

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Wed Oct 07, 2009 4:37 pm

mmg dh terbakar pown tgk picha2 abg nik post nie..musty pugy....!
Back to top Go down
amoi



Posts : 84
Join date : 04/08/2009
Location : kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Wed Oct 07, 2009 5:36 pm

jom wani, kite pakat gi sama...
minta abg mang tu standby cuti awal2...

rugi kalo x gi ni....
harap2 thn ni fadz dpt gi lg...2007 melepas x dpt gi, ada kursus...
Back to top Go down
bard

avatar

Posts : 50
Join date : 17/08/2009
Age : 38
Location : inderapura

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Wed Oct 07, 2009 5:41 pm

hehe..malu lak tengok gambau masa muda remaja dulu tu..hehehe..
Back to top Go down
amoi



Posts : 84
Join date : 04/08/2009
Location : kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Wed Oct 07, 2009 5:43 pm

laa...skrg dah tua ke?..hehe...
sori terspam plak...






jgn marah ye tuan mod..
Back to top Go down
Juz

avatar

Posts : 759
Join date : 05/08/2009
Location : kuantan

PostSubject: JADUAL SIARAN MOTOGP   Sun Oct 11, 2009 10:54 pm

Sorry, rasa2 tersalah umah....

Dimaklumkan MotoGP AutraliaN Grand Prix, Philip Island, Australia akan disiarkan di channel ESPN Astro pada

18hb Oktober 09 (AHAD). Start jam 9.30am

.


Last edited by Juz on Sun Oct 18, 2009 8:54 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
chiklee

avatar

Posts : 30
Join date : 15/09/2009
Location : im15, kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Wed Oct 14, 2009 12:58 pm

salam semua............
macam mane semua konvoi ke sepang untuk moto gp 09. saya nak joint gak nie.
sblum nie tak pernah g konvoi ke moto gp sebab dulu saya duk dekat taman melati kl. tahun nie jauh sikit lah perjalanannya.
Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 40
Location : kuantan

PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   Wed Oct 14, 2009 3:00 pm

setelah sekian lame merangka jadual xtvt motogp ni...

sy ingin mengumumkan jadual perjalanan sy utk ke motogp 09 & karnival naza


23/10 (jumaat)
0900hrs RV di rest zaman jln gambang, sambil sarapan pg
1000hrs tayar golek
1130hrs isi minyak d genting sempah, rehat jap
1200hrs tayar golek menuju ke NAZA PJ
1400hrs tiba NAZA PJ cuci mata kat karnival naza bike show.. dan makan tengahari skali
1500hrs tayar golek menuju ke SEPANG
1600hrs masuk litar sepang sambil bergambar ngan idola MOTOGP masing2
1900hrs gerak keluar dr litar menuju ke tempat penginapan
1915hrs tibe dan beramah mesra ngan pengurus penginapan,rehat,mandi manda dan xtvt bebas...tido pun boleh jugak..heheh

24/10 (sabtu)
0600hrs xtvt ngelap moto masing2 sampai kilat..hehehe
0800hrs keluar jalan2 cari sarapan di kwsn sekitar tmpat penginapan
1000hrs gerak ke litar sepang tengok ujian masa motogp sambil mencuci mata di karnival motogp,tengok show x game dan xtvt2 yg ader disana nanti...
1300hrs keluar litar g cari makan t/hari.. pastu xtvt bebas
1800hrs balik tmpat penginapan n kita plan xtvt malam. maybe kita akan g lepak kat nilai atau seremban jumpe kawan2 bikers
2030hrs xtvt malam
2330hrs balik dan tido...

25/10 (ahad)
0830hrs kluar umah n sarapan pagi
1030hrs grak ke litar sepang layan MOTOGP sambil cuci mata lg (maybe kita naik kreta yg telah disediakan oleh pihak pengurusan penginapan, motor kita park kat umah penginapan sbb takut kene rembat ngan org yg xder hati perut... jd bolehlah kita bergerak bebas tampa memikul jeket,helmet atau beg pakaian masa kat sane nanti...heheh
1400hrs keluar menuju ke tempat penginapan, kemas2 barang dan bersiap untuk ke seremban, dengar cerita ader BOS S7 versi barat akan diaderkan di sana lepas motogp.
2000hrs bersurai, maybe ader yg nak bermalam disane atau terus balik ke ktn.. nanti kita pakat2 bincangkan masa kat sane nanti...

segala progrem atau jadual diatas akan berubah mengikut kesesuiaan dan situasi semasa progrem ini berjalan... harap maklum....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: konvoy MOTOGP...23-25 OKT   

Back to top Go down
 
konvoy MOTOGP...23-25 OKT
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Report Konvoi Ke Malaysian MotoGP 2010 Di Sic (8-10 Oktober)
» DRFC Camp Jasin,Melaka 29/30-5-2010

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Arkib Samurai7 :: Ride And Event-
Jump to: