Welcome to samuraisevenbikers.forumotions.net. This is a page where Samurai Seven Bikers Brotherhood could interact. We invite everybody who has keen interest in bikes to join our website.
 
HomeRegisterLog in
Selamat Datang ke Samurai Seven Bikers Brotherhood... Sila lawati Site Rules / Peraturan Berforum terlebih dahulu jika anda belum lagi membacanya... selamat berforum dan terima kasih kerana memilih www.samuraisevenbikers.com

Share | 
 

 BIKE DOWN - BRO DAYAX

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
maksuzy

avatar

Posts : 587
Join date : 08/08/2009
Age : 43
Location : kuantan

PostSubject: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Sat Jan 09, 2010 9:28 am

bike haya bro dayax down kat balok pagi ni bila otw to paka. alhamdulillah bro dayax tak mengalami kecederaan, hanya motor sahaja yang teruk..how teruk maksu tak tau.. jadi kita tunggu cerita selanjutnya dari yang lain, anyhow dengar cerita bro dayax terpaksa break mengejut nak elak kereta yang keluar secara mengejut..
to bro dayax ... sorry about the incident, diharap bersabar and glad to hear you are ok..

p/s : untuk berita sahih, kita tunggu bro2 yang ke paka post ye...
Back to top Go down
zucco

avatar

Posts : 343
Join date : 07/10/2009
Age : 34
Location : Taman Pandan Mewah, Kuantan

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Sat Jan 09, 2010 10:08 am

bikers slalu accident camtu....
harap2 bro dayak banyak bersabar....
nyawa kite lebih penting....
sy amat bersimpati dgn brita yang menimpa bro dayak.
Back to top Go down
matninja

avatar

Posts : 297
Join date : 22/08/2009
Age : 44
Location : pahang

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Sat Jan 09, 2010 11:47 am

zucco wrote:
bikers slalu accident camtu....
harap2 bro dayak banyak bersabar....
nyawa kite lebih penting....
sy amat bersimpati dgn brita yang menimpa bro dayak.

betul tu zucco...aku setuju. byk bikers jadi mangsa keadaan pemandu lain yang buat kesilapan..macam kes kemalangan yang meragut 2 nyawa bikers muar kat muazam baru baru ni..
apa apa syukur alhamdulillah bro dayak tak seruis kan...moga semua cepat baik...(tuan dan motor)
Back to top Go down
HjRamdan

avatar

Posts : 76
Join date : 17/09/2009
Age : 51
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Sat Jan 09, 2010 3:02 pm

Alhamdulillah Bro Dayak selamat....
Itu Lebih penting....
Back to top Go down
Sopi Z7

avatar

Posts : 101
Join date : 06/09/2009
Age : 43
Location : Kuantan

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Sat Jan 09, 2010 8:04 pm

Alhamdulillah, rider selamat. Lambat lagi ke beritaterkini?
Back to top Go down
jengg00d

avatar

Posts : 393
Join date : 04/11/2009
Location : Kontan-J.B-Damansara

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Sat Jan 09, 2010 8:09 pm

Get Well Soon Bro.Dayax&machine
Back to top Go down
http://www.facebook.com/profile.php?id=1265002164&re
Juz

avatar

Posts : 759
Join date : 05/08/2009
Location : kuantan

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Sat Jan 09, 2010 9:13 pm

Moga dayak tabah....
Alhamdulilah rider ok.

Moga cepat sembuh

-------------www.samuraisevenbikers.com-----------------
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 47
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Sat Jan 09, 2010 9:17 pm

Xcdent jd dlm 1km nak sampai Pertonas Balok (RV point utk ke Paka). Bro Dayak hilang kawalan selepas brake emergency bg mengelak kereta MyVi yg keluar lorong secara tiba2. Bro Dayak xmengalami luka atau apa2 kecederaan fizikal (fortunately he wore complete protection gears ) kecuali mengadu sakit pergelangan tangan kanan & belakang leher.

Moto xteruk sgt kecuali fairing crack kiri/kanan, engine slider both side bengkok, rim belakang sedikit bengkok...& tyre belakang depan pecah.

Ptg td pegi lawat dia ngan rakan2 KDP kat KMC (bilik 227)...ada beberapa perkara yg dia xdpt ingat. Mungkin akibat concussion. Hopefuly will recover soon.

-------------www.samuraisevenbikers.com-----------------
BIKERS BROTHERHOOD
Back to top Go down
tandas_awam

avatar

Posts : 2448
Join date : 05/08/2009
Age : 45
Location : Bandar Damansara Kuantan - Kg. Tengah Temerloh - Jln. Pondok Lama Tanah Merah

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Sat Jan 09, 2010 10:45 pm

ugly toe wrote:
Xcdent jd dlm 1km nak sampai Pertonas Balok (RV point utk ke Paka). Bro Dayak hilang kawalan selepas brake emergency bg mengelak kereta MyVi yg keluar lorong secara tiba2. Bro Dayak xmengalami luka atau apa2 kecederaan fizikal (fortunately he wore complete protection gears ) kecuali mengadu sakit pergelangan tangan kanan & belakang leher.

Moto xteruk sgt kecuali fairing crack kiri/kanan, engine slider both side bengkok, rim belakang sedikit bengkok...& tyre belakang depan pecah.

Ptg td pegi lawat dia ngan rakan2 KDP kat KMC (bilik 227)...ada beberapa perkara yg dia xdpt ingat. Mungkin akibat concussion. Hopefuly will recover soon.

satu lagi kesilapan pemandu yang Bangang Bahlol B*** P*** M** yang dituding kesalahan Bikers... Cel*** Pui....!!!

Dayax, sori petang tak sempat tengok ngko ... baru sampai dari Temerloh, esok-esoklah...

-------------www.samuraisevenbikers.com-----------------

tandas_awam@yahoo.com
Back to top Go down
j0e

avatar

Posts : 267
Join date : 08/08/2009
Age : 37
Location : perkampungan sungai karang damai kuantan

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Sat Jan 09, 2010 10:51 pm

sedih dengar berita mcm ni.. semuga bro dayak cepat sembuh... bersabarlah...
Back to top Go down
dmaruan

avatar

Posts : 99
Join date : 06/10/2009
Age : 53
Location : Pekan

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Sat Jan 09, 2010 11:42 pm

alhamdulilah bro dayak selamat dlm xcident itu.. semuga cepat sembuh.. itulah kebykan pemandu kereta nak keluar simpang ikut suka hati dia je..
Back to top Go down
mazlan majid

avatar

Posts : 921
Join date : 11/08/2009
Age : 45
Location : Kuantan

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Sun Jan 10, 2010 1:19 am

Bersabar Dayax, Alhamdulillah Selamat...
Aku tepon ngko, ngko tepon aku tapi tak on...adikabang..adikabang semoga sihat seperti sedia kala..
afro

-------------www.samuraisevenbikers.com-----------------
Back to top Go down
kudir

avatar

Posts : 174
Join date : 05/08/2009
Location : Kemaman

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Sun Jan 10, 2010 11:44 am

GWS dayax ..... aku call dia semalam dia duk merapu lagi x ingat ape...



ni nak peringat satu lagi kat diri aku dan rakan2 ..... kalau tak cukup rehat & tidur .... takyah la nak sibuk ride ...

dgr citer dayax baru balik kerja kul 4 am .... SAFETY FIRST .. LEPER 2nd ..
Back to top Go down
mang

avatar

Posts : 121
Join date : 03/10/2009
Age : 45
Location : kemamang-kuatang-temeloh

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Sun Jan 10, 2010 3:57 pm

SEMOGA CEPAT SEMBUH
Back to top Go down
zoloft

avatar

Posts : 779
Join date : 05/08/2009
Age : 44
Location : Perhentian Island

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Mon Jan 11, 2010 12:08 pm

GWS bro....geng baik tetapkan mendoakan buat dayak walaupun geng jahat...hehehehe

-------------www.samuraisevenbikers.com-----------------
live life to the fullest

azizi mahmood
+60 139705822
azizib@yahoo.com
9W2BUM
blood type O+


Back to top Go down
http://www.facebook.com/azizi.mahmood
zimlieakashah

avatar

Posts : 173
Join date : 10/01/2010
Age : 50
Location : K Pilah>Sg Buloh>Kuantan>Kertih>Kuantan

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Mon Jan 11, 2010 12:15 pm

... umpat ada masa 5 mnt selepas kejadian GWS Bro Dayak...adikabang...adikabang... jangan patah semangat!!!
Back to top Go down
aziziupsi

avatar

Posts : 579
Join date : 19/10/2009
Age : 50
Location : 012-9473714 cherating kuantan

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Mon Jan 11, 2010 12:19 pm

GWS bro Dayak..
aku rasa si dayak ni penat gila sebab main futsal.....
maklum le lepas main jam 12mlm bukannya boleh terus tidur..........
kena bersih kan badan dulu..... tup2 dah jam 2am..... sah ko x cukup tido punya.........
apa pun..... aku doakan dayak cepat pulih dari kecederaannya....
Back to top Go down
zimlieakashah

avatar

Posts : 173
Join date : 10/01/2010
Age : 50
Location : K Pilah>Sg Buloh>Kuantan>Kertih>Kuantan

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Mon Jan 11, 2010 12:47 pm

aziziupsi wrote:
GWS bro Dayak..
aku rasa si dayak ni penat gila sebab main futsal.....
maklum le lepas main jam 12mlm bukannya boleh terus tidur..........
kena bersih kan badan dulu..... tup2 dah jam 2am..... sah ko x cukup tido punya.........
apa pun..... aku doakan dayak cepat pulih dari kecederaannya....
dio memang doge (degil) bang!!! specis dio memamng macam tu umpat tak cayo tanyo WMonster...dayak jangan marah...adikabang...
Back to top Go down
mr42

avatar

Posts : 693
Join date : 13/08/2009
Age : 47
Location : Kuantan

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Mon Jan 11, 2010 5:33 pm

Salam adikabang-adikabang...


Alhamdulillah Dayak ok dan tak mengalami kecederaan serius...GWS to normal condition untuk kedua-dua owner dan moto... babai
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Mon Jan 11, 2010 5:57 pm

heard abt u, bro dayak...alhamdulillah everything ok...get well soon, do take care k...
Back to top Go down
zimlieakashah

avatar

Posts : 173
Join date : 10/01/2010
Age : 50
Location : K Pilah>Sg Buloh>Kuantan>Kertih>Kuantan

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Tue Jan 12, 2010 10:47 am

OK Dayak telah pun balik ke sarangnya...di Chengal Lempong...Selamat berehat Dayak... Smile Smile
Back to top Go down
"Jebat Durhaka"

avatar

Posts : 371
Join date : 28/09/2009
Age : 46
Location : Kuantan,Pelindung Beserah

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Tue Jan 12, 2010 11:51 am

berhat2..lah dayax jgn lupa cari tukg urut bgi smgt pulih kmbali
sblum nie terrrrrkezutttt..ha.ha.ha
Back to top Go down
badzx6_s7

avatar

Posts : 154
Join date : 10/10/2009
Age : 42
Location : balok pantai,kuantan-016-9384827

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Tue Jan 12, 2010 2:26 pm

salam..........untuk bikers lain yang lain yang melalui dan akan melalui jalan dari persimpangan trafic light beserah depan mobil sehingga la ke persimpangan pelabuhan pelan-pelan la bawak motor di area tersebut, kerana kat area tersebut selalu sangat kejadian sedemikian rupa.....walau pun bad dah biasa area situ .....tu pun selalu nak kena......................KEBANYAKKAN ORG2 KAT SITU DAH TAK TERMAKAN SAMAN AGAK NYA..................DAN JUGA YANG BERKAKI EMPAT PUN BANYAK YANG MELINTAS TANPA TEGOK KIRI MAHUPUN KANAN...........


UTK DAYAK.................SEMUGA CEPAT SEMBUH...................
Back to top Go down
kawa z

avatar

Posts : 42
Join date : 07/12/2009
Age : 45
Location : SUNWAY BATU CAVES

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Tue Jan 12, 2010 4:30 pm

GWS BRO
Back to top Go down
http://www.kawaz.my-forums.net
pusaksiam

avatar

Posts : 154
Join date : 18/11/2009
Age : 38
Location : Dungun

PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   Tue Jan 12, 2010 10:13 pm

Semoga cepat sembuk.....dayak
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: BIKE DOWN - BRO DAYAX   

Back to top Go down
 
BIKE DOWN - BRO DAYAX
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Arkib Samurai7 :: Makluman-
Jump to: