Welcome to samuraisevenbikers.forumotions.net. This is a page where Samurai Seven Bikers Brotherhood could interact. We invite everybody who has keen interest in bikes to join our website.
 
HomeRegisterLog in
Selamat Datang ke Samurai Seven Bikers Brotherhood... Sila lawati Site Rules / Peraturan Berforum terlebih dahulu jika anda belum lagi membacanya... selamat berforum dan terima kasih kerana memilih www.samuraisevenbikers.com

Share | 
 

 Samurai Seven Bikers Brotherhood 1st Gathering

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
tandas_awam

avatar

Posts : 2448
Join date : 05/08/2009
Age : 45
Location : Bandar Damansara Kuantan - Kg. Tengah Temerloh - Jln. Pondok Lama Tanah Merah

PostSubject: Samurai Seven Bikers Brotherhood 1st Gathering   Fri Oct 09, 2009 11:37 am

Mohon izin Mr Presidente...

Memandangkan ahli kita sudah mencapai 100 orang (and counting) dan terdiri dari bikers-bikers dari seluruh negara...saya ingin mencadangkan S7 menganjurkan satu majlis silaturrahim sesama ahli2 forum S7 supaya kita lebih mengenali antara satu sama lain...

Banyak cara yang boleh kita buat antaranya

1. mengadakan "rumah terbuka" di sekitar kuantan, dengan menyediakan kemudahan penginapan untuk riders yang tinggal diluar Kuantan - dalam erti kata lain program ini di buat di hotel -
kita boleh adakan program sepanjang majlis ini...

2. buat ride di mana2 resort


3. atau ada apa2 cadangan dari kawan-kawan cara bentuk dan methodologi majlis ini silalah beri ...
Back to top Go down
mr42

avatar

Posts : 693
Join date : 13/08/2009
Age : 47
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Samurai Seven Bikers Brotherhood 1st Gathering   Fri Oct 09, 2009 12:18 pm

Salam....

Waaaa...ini macam diskasen yang kita buat masa BOS sebelum raya dulu ni.... Basketball
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 47
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: Samurai Seven Bikers Brotherhood 1st Gathering   Fri Oct 09, 2009 12:23 pm

Sesuatu yg memang di dlm perhatian. BOS Kuantan 09 yg dibincangkan sebelum ini merupakan pgrm yg menjurus kpd konsep yg sama spt bro TA cadangkan. Pun begitu, perancangan itu masih diperingkat awal perbincangan. Utk melaksanakan pgrm2 sebegini memerlukan sokongan dan komitmen padu dari warga S7 kerana baik atau buruk hasilnya nanti, secara langsung akan memberi impak kpd imej dan kredibiliti S7. Kerjasama warga S7 dituntut di dlm memberi pendapat, idea dan tenaga.

Pada asalnya, satu mesy berkaitan telah dirancang utk diadakan pada 30 Sep 09 bagi membincangkan berkenaan pgrm BOS Kuantan 09, namun di atas rasional S7 baru saja kehilangan seorg sahabat yg dikasihi (Al Fatihah), mesy tersebut difikirkan sesuai ditangguhkan. Ini juga bermaksud BOS Kuantan 09 diubah kpd BOS Kuantan 2010.

Tanpa kerjasama drpd seluruh warga S7, ini adalah sesuatu yg sukar. Banyak agenda yg perlu diberi perhatian; sumber kewangan, logistik, AJK penggerak, tarikh & lokasi dan sebagainya. Kpd Jeff, intai2lah tarikh sesuai utk kita semua duduk semeja utk membincangkan perkara ini. Kpd semua warga S7, sudi2lah menyumbangkan sebarang idea dan pendapat di ruangan ini.
Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 40
Location : kuantan

PostSubject: Re: Samurai Seven Bikers Brotherhood 1st Gathering   Tue Oct 13, 2009 5:59 am

salah satu xtvt yg boleh merapatkan hubungan antara rakan bikers s7, amat sesuai diadekan tiap2 tahun, atau pun dengan kata lain xtvt tahunan S7...
sebarang cadangan yg baik untuk rakan2 bikers saya sokong... jika diperlukan bantuan sy sedia menghulurkan bantuan setakat yang saya mampu....saya cuba.. Very Happy
Back to top Go down
aziziupsi

avatar

Posts : 579
Join date : 19/10/2009
Age : 50
Location : 012-9473714 cherating kuantan

PostSubject: Re: Samurai Seven Bikers Brotherhood 1st Gathering   Mon Oct 19, 2009 1:53 am

bro..... kawe nak bagi cadangan aje......
apa kata try test kita buat ride terjah dulu....
pengalaman kawe kat forum ninja250r dan ferno.
dema buat ride terjah day ride dulu........ tengok sambutan.
masa ride tu baru kita jumpa ramai orang berpengalaman dan sanggup komit dengan ride besar2.
masa tu baru kita boleh guna pangalaman dan kepakaran mereka...........
puak2 ni suka simpan kuku. suka lihat dan diam. kalu di suruh buat baru mereka tunjuk . dema semua ada banyak rangkaian yang takde pada kita...
Back to top Go down
tandas_awam

avatar

Posts : 2448
Join date : 05/08/2009
Age : 45
Location : Bandar Damansara Kuantan - Kg. Tengah Temerloh - Jln. Pondok Lama Tanah Merah

PostSubject: Re: Samurai Seven Bikers Brotherhood 1st Gathering   Wed Dec 02, 2009 2:18 pm

REFRESH

Kawan-kawan mari mengaktifkan semula topik ini....

-------------www.samuraisevenbikers.com-----------------

tandas_awam@yahoo.com
Back to top Go down
rid

avatar

Posts : 36
Join date : 03/10/2009
Age : 44
Location : Sg. Ular, Kuantan,Pahang.

PostSubject: Re: Samurai Seven Bikers Brotherhood 1st Gathering   Wed Dec 02, 2009 6:20 pm

cantik tu jom kita gerak
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Samurai Seven Bikers Brotherhood 1st Gathering   

Back to top Go down
 
Samurai Seven Bikers Brotherhood 1st Gathering
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Arkib Samurai7 :: Ride And Event-
Jump to: