Welcome to samuraisevenbikers.forumotions.net. This is a page where Samurai Seven Bikers Brotherhood could interact. We invite everybody who has keen interest in bikes to join our website.
 
HomeRegisterLog in
Selamat Datang ke Samurai Seven Bikers Brotherhood... Sila lawati Site Rules / Peraturan Berforum terlebih dahulu jika anda belum lagi membacanya... selamat berforum dan terima kasih kerana memilih www.samuraisevenbikers.com

Share | 
 

 Ferno Ukhwah Ride Penisular 2009

Go down 
AuthorMessage
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 48
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Ferno Ukhwah Ride Penisular 2009   Fri Sep 11, 2009 10:30 pm

Message relay from form HWB forum Kpd pemilik Kawasaki ER6,
satu xtvty akan dilaksanakan oleh kelab Ferno yg melibatkan Kuantan pada 17 Okt 2009. Maklumat lanjut sila layari:

http://www.my.forum.net/viewtopic.php?t=10638 & mforum=er6


Last edited by ugly toe on Mon Oct 19, 2009 9:07 am; edited 3 times in total
Back to top Go down
WhiteMonster

avatar

Posts : 152
Join date : 24/08/2009
Age : 52
Location : SEREMBAN

PostSubject: Re: Ferno Ukhwah Ride Penisular 2009   Sat Sep 12, 2009 2:13 pm

ugly toe wrote:
Message relay from form HWD forum Kpd pemilik Kawasaki ER6,
satu xtvty akan dilaksanakan oleh kelab Ferno yg melibatkan Kuantan pada 17 Okt 2009. Maklumat lanjut sila layari:

http://www.my.forum.net/viewtopic.php?t=10638 & mforum=er6
Or http//er6.my-forums.net
Back to top Go down
tandas_awam

avatar

Posts : 2448
Join date : 05/08/2009
Age : 46
Location : Bandar Damansara Kuantan - Kg. Tengah Temerloh - Jln. Pondok Lama Tanah Merah

PostSubject: Re: Ferno Ukhwah Ride Penisular 2009   Sat Sep 12, 2009 2:21 pm

The requested URL could not be retrieved

takbley bukak
Back to top Go down
WhiteMonster

avatar

Posts : 152
Join date : 24/08/2009
Age : 52
Location : SEREMBAN

PostSubject: Re: Ferno Ukhwah Ride Penisular 2009   Sun Sep 13, 2009 3:47 pm

tandas_awam wrote:
The requested URL could not be retrieved

takbley bukak
TA cuba try search di google.....
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 48
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: Ferno Ukhwah Ride Penisular 2009   Mon Sep 14, 2009 12:33 am

tandas_awam wrote:
The requested URL could not be retrieved

takbley bukak

Ye ka..2 aku salin je dari forum HWD bikers
Back to top Go down
Sopi Z7

avatar

Posts : 101
Join date : 06/09/2009
Age : 43
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Ferno Ukhwah Ride Penisular 2009   Mon Sep 14, 2009 12:46 am

Harap maaf Toe, bukan HWD, tapi HWB, hee...
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 48
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: Ferno Ukhwah Ride Penisular 2009   Mon Sep 14, 2009 12:52 am

Sopi F3 wrote:
Harap maaf Toe, bukan HWD, tapi HWB, hee...

Ops..sori bro..my bad..HWB
Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 41
Location : kuantan

PostSubject: Re: Ferno Ukhwah Ride Penisular 2009   Tue Oct 13, 2009 5:44 am

salam,

nak tanyer, ader x saper2 yg terlibat atau joint xtvt ni?? aper cerita ttg xtvt ni.?? diam jer... kalau ader yg joint mintak cerita la sikit mengenai xtvt ni...
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 48
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: Ferno Ukhwah Ride Penisular 2009   Fri Oct 16, 2009 7:46 pm

Maklumat yg disampaikan oleh members Ferno dari Kuantan semasa minum2 ngan diorg pd Khamis 15/10, group ni dijangka tiba dlm jam 4 pm pd Sabtu, 17hb. Penyertaan lebih kurang 50 buah moto (pelbagai).

Mereka akan ke rumah arwah Nong utk menyampaikan sumbangan dan kemudian bergerak ke kdai abg Din d Taman Gelora utk minum petang.

Kemudian mereka akan bergerak ke Tg Lumpur utk makan malam sebelum bertolak balik.

p.s. Dpt call dari members SBC, group diorg juga akan dtg ke Kuantan pd tarikh dan masa yg lebih kurang sama. Aku try cordinate sbb diorg nk jgk jumpa2 ngan S7..minum sama2
Back to top Go down
aziziupsi

avatar

Posts : 579
Join date : 19/10/2009
Age : 51
Location : 012-9473714 cherating kuantan

PostSubject: Ucapan tahniah buat samurai7   Mon Oct 19, 2009 1:16 am

kawe mewakili ferno ingin merakam ribuan terimakasih pada ahli samurai7 khususnya buat tuan presiden yg banyak membantu ferno ride ukwah kuantan 17 okt baru2 ini.

Sumbangan untuk keluarga arwah nong dapat kumpul $700 aje. mungkin sebab baru lepas raya kot, bajet lari....

ahli2 Ferno yg datang kuantan baru2 ini cukup gumbira dapat berkenalan dengan group samurai7. paling buat kami terharu bila mana ada polis trafik iring kami ride dalam hujan lebat... aduh .. hujan rahmat membasahi kita semua. namun ia bukan halangan.

Pasal minum petang. saya nak mintak maap bebanyak. tak tau pulak. warung2 kat batu itam x join sesama mereka. ada ke patut. aku suruh dema hidangkan minuman dan makanan untuk kelain. tauke tu jawab. sorry bro.... dema berada diluar sempadan.

dia x boleh kauteam langsung.

apa2 pun bagi kami ride ukwah kuantan ini di anggap berjaya menemukan kita .............
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 48
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: Ferno Ukhwah Ride Penisular 2009   Mon Oct 19, 2009 8:44 am

Kami S7 juga berbesar hati kerana Ferno sudi berhubung dgn group S7 sbg rakan2 di Kuantan.

Jumlah sumbangan tidak menjadi ukuran, niat utk beramal yg lebih penting..Insyaallah

Xde problem pasal minum ptg kat Bt Hitam 2 bro cuma keadaan cuaca yg tidak mengizinkan kami duduk bersama2 dgn group Ferno..meja perpayung yg terhad memaksa kami mencari bumbung Very Happy

Jemput2 la member lain join forum ni.

p.s. Kalu ada gmbr2 2 bole la kongsi2 ngan S7
Back to top Go down
hNr

avatar

Posts : 496
Join date : 05/08/2009
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Ferno Ukhwah Ride Penisular 2009   Mon Oct 19, 2009 2:15 pm



Pertamanya saya ingin memohon maaf, kerana x dpt nk bersama2 ferno group ni...saya kebetulan masa tu dlm perjalanan blk kenegara ni...

keduanya, sumbangan Ferno amat kami hargai...ahamdulillah...terkejut jgk sy dgn jmlh kutipan tu...byk tu...besar maknanya kpd kami amya, dn kepada keluarga arwah khususnya...semoga sumbangan ikhls kerabat Ferno ini mendapat ganjaran yg setimpal dari Allah SWT....

pada 7hb malam ni, kami S7 akan mengadakan tahlil utk arwah dirumah keluarga arwah...dijemput hadir mana2 ahli Ferno yg sudi dn berkelapangan...

sekali lagi, terimakasih byk2...
Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 41
Location : kuantan

PostSubject: Re: Ferno Ukhwah Ride Penisular 2009   Mon Oct 19, 2009 2:30 pm

aku rasa topik ni lebih sesuai ditempatkan kat ruangan xtvt... pasni sambung kat sini ye...tq
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 48
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: Ferno Ukhwah Ride Penisular 2009   Mon Oct 19, 2009 3:45 pm

aziziupsi wrote:
kawe mewakili ferno ingin merakam ribuan terimakasih pada ahli samurai7 khususnya buat tuan presiden yg banyak membantu ferno ride ukwah kuantan 17 okt baru2 ini.

Sumbangan untuk keluarga arwah nong dapat kumpul $700 aje. mungkin sebab baru lepas raya kot, bajet lari....

ahli2 Ferno yg datang kuantan baru2 ini cukup gumbira dapat berkenalan dengan group samurai7. paling buat kami terharu bila mana ada polis trafik iring kami ride dalam hujan lebat... aduh .. hujan rahmat membasahi kita semua. namun ia bukan halangan.

Pasal minum petang. saya nak mintak maap bebanyak. tak tau pulak. warung2 kat batu itam x join sesama mereka. ada ke patut. aku suruh dema hidangkan minuman dan makanan untuk kelain. tauke tu jawab. sorry bro.... dema berada diluar sempadan.

dia x boleh kauteam langsung.

apa2 pun bagi kami ride ukwah kuantan ini di anggap berjaya menemukan kita .............

Sesuai ke ucapan terimakasih ni tetiba lak ada kat tread xtvty?? Kecuali diselitkan kat bwh tajuk sediada Ferno Ukhwah Ride Penisular 2009. Sekadar bertanya
Back to top Go down
aziziupsi

avatar

Posts : 579
Join date : 19/10/2009
Age : 51
Location : 012-9473714 cherating kuantan

PostSubject: Re: Ferno Ukhwah Ride Penisular 2009   Mon Oct 19, 2009 10:29 pm

koi pun xtau bro.... sesuai atau tak?
koi org baru kat sini....... koi follow aje bro senior buat.
koi mintak maap kalu tersilap tempat.....
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 48
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: Ferno Ukhwah Ride Penisular 2009   Mon Oct 19, 2009 10:58 pm

aziziupsi wrote:
koi pun xtau bro.... sesuai atau tak?
koi org baru kat sini....... koi follow aje bro senior buat.
koi mintak maap kalu tersilap tempat.....

Rilek bro..admin dh pindahkan ke sini. No wory babai
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Ferno Ukhwah Ride Penisular 2009   

Back to top Go down
 
Ferno Ukhwah Ride Penisular 2009
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Arkib Samurai7 :: Ride And Event-
Jump to: