Welcome to samuraisevenbikers.forumotions.net. This is a page where Samurai Seven Bikers Brotherhood could interact. We invite everybody who has keen interest in bikes to join our website.
 
HomeRegisterLog in
Selamat Datang ke Samurai Seven Bikers Brotherhood... Sila lawati Site Rules / Peraturan Berforum terlebih dahulu jika anda belum lagi membacanya... selamat berforum dan terima kasih kerana memilih www.samuraisevenbikers.com

Share | 
 

 Open Ceremony YAMAHA STAR SHOP

Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
Guest
Guest



PostSubject: Re: Open Ceremony YAMAHA STAR SHOP   Tue Sep 29, 2009 7:35 am

Salam,..

Terpanggil juga nak coretkan sepatah dua, ampun maaf kalau bahasa tak seindah bicara.

Benda dah lepas, arwah dah tak der, kita yg masih hidup bole cakap apa pun, bole puji apa pun, nak tidur atau tak tidur, nak sedih atau tak sedih itu masing-masing nyatakan, buat arwah, al-fatihah dari rakan-rakan.

Dah ternoktah bentuk layanan baik/buruk kita pada arwah dan dah dibawa bersama pemergian arwah, maaf dan sedekah al fatihah pada arwah itu terbaik.

Sementara hidup ni, sementara ada masa ni, kita berbaik puas2 sesama rakan2, family, sahabat taulan bikez sesama bikez...so kalau jadi kejadian seperti ni maka kita tak perlu nak HEBAH/HEBOH serata dunia ttg sesal.. coz kita sedia tahu apa yg kita buat/tak buat.

Elok ambil seminit dua tanya kita sendiri, berbulan-bulan semua kita bersama arwah semasa suka, tapi tak semua kita bersama arwah dan familynya dalam dua hari ni. Ada yang tinggal jauh, ada yang terpaksa bertugas. Sebahagian kecil yang hadir ada yang wujud dan ada yang tak wujud. Arwah tentu hargai sangat-sangat pada sebahagian kita yang tak pernah kenal dan tak pernah jumpa arwah tapi hadir di Kg Mahkota tu walau untuk seminit dua berbanding sebahagian kecil sahabat terdekat/sekonvoi tapi entahla...

Arwah sahabat kita saudara Nong bukan bikez pertama yang meninggal kemalangan di Malaysia, di Kuantan, dah ramai sangat, tapi setakat ni resam kita manusia, bersuka ria mmg ramai tapi nak hadiri situasi arwah sejam dua pun sukar. ... jadi untuk kita semua, hari ini arwah meninggalkan kita, hari kita pula pasti akan tiba... maksud perkataan sahabat/rakan/brotherhood akan kita ketahui juga pada ONE DAY tu.

Wallahhuallam...al-fatihah Allahyarham Nong dan al-fatihah juga buat kita semua.
Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 42
Location : kuantan

PostSubject: Re: Open Ceremony YAMAHA STAR SHOP   Tue Oct 13, 2009 4:28 am

saya lock topic ni dan pindahkan kedalam arked samurai7 ok... study

untuk rujukan sila buka di arked samurai7...tq
Back to top Go down
 
Open Ceremony YAMAHA STAR SHOP
Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Arkib Samurai7 :: Ride And Event-
Jump to: