Welcome to samuraisevenbikers.forumotions.net. This is a page where Samurai Seven Bikers Brotherhood could interact. We invite everybody who has keen interest in bikes to join our website.
 
HomeRegisterLog in
Selamat Datang ke Samurai Seven Bikers Brotherhood... Sila lawati Site Rules / Peraturan Berforum terlebih dahulu jika anda belum lagi membacanya... selamat berforum dan terima kasih kerana memilih www.samuraisevenbikers.com

Share | 
 

 MARI BERKONGSI PETUA....

Go down 
AuthorMessage
ymy13

avatar

Posts : 75
Join date : 07/08/2009
Age : 45
Location : Indera Mahkota Kuantan

PostSubject: MARI BERKONGSI PETUA....   Thu Aug 27, 2009 1:08 pm

Kita org2 melayu nih sgt unik, banyak petua2 yang diwarisi dari nenek moyang kita..so klu ada apa je petua boleh la kiranya dikongsi bersama2..mana la tau yek dlm banyk2 petua ada gak yang kita blh amalkn..tak gitu Question


1) Petua tak nak tangan bau durian lps makan...masa cuci tangan lps mkn durian pejamkn mata..bau akn hilang dri tangan kita..tak caya Question cuba la...
Back to top Go down
hNr

avatar

Posts : 496
Join date : 05/08/2009
Location : Kuantan

PostSubject: Re: MARI BERKONGSI PETUA....   Thu Aug 27, 2009 2:17 pm

yuszx10r wrote:
Kita org2 melayu nih sgt unik, banyak petua2 yang diwarisi dari nenek moyang kita..so klu ada apa je petua boleh la kiranya dikongsi bersama2..mana la tau yek dlm banyk2 petua ada gak yang kita blh amalkn..tak gitu Question


1) Petua tak nak tangan bau durian lps makan...masa cuci tangan lps mkn durian pejamkn mata..bau akn hilang dri tangan kita..tak caya Question cuba la...

ye ke yus...??

oooo....bgs..1st time dengo ni...

petua aku...

kalau batuk / sakit tekak yg berlarutan...
perah limau kasturi dlm piring yg ada kicap pekat (masin)...
selawat dn minum...

aku dh cuba, alhamdulillah, dlm sejam dua, ok dah...
bro zack aja...masa ni ride ngn anzx10, toe, zack, ajai & alba ke gurun, kedah...
masa tu demam, batuk...suara pn x kua...tp lepas sejam amalkan s\petua ni, alhmdllh...




.
Back to top Go down
maksuzy

avatar

Posts : 587
Join date : 08/08/2009
Age : 44
Location : kuantan

PostSubject: Re: MARI BERKONGSI PETUA....   Thu Aug 27, 2009 2:58 pm

tolong la sesapa yang baik hati tolong la turunkan petua nak ubatkan ketumbit....
tapi tak mau la yang tak hygiene punye..... No
Back to top Go down
hNr

avatar

Posts : 496
Join date : 05/08/2009
Location : Kuantan

PostSubject: Re: MARI BERKONGSI PETUA....   Thu Aug 27, 2009 3:41 pm

maksuzy wrote:
tolong la sesapa yang baik hati tolong la turunkan petua nak ubatkan ketumbit....
tapi tak mau la yang tak hygiene punye..... No


KAH KAH KAH....!!!
lol! lol! lol! lol! lol! lol!


sorry maksu...sorry...sorry...

ketumbit x tau....klu ketuat, ada la jgk petua yg pernah sy cuba....

sorry...




.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: MARI BERKONGSI PETUA....   

Back to top Go down
 
MARI BERKONGSI PETUA....
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Arkib Samurai7 :: Misc-
Jump to: