Welcome to samuraisevenbikers.forumotions.net. This is a page where Samurai Seven Bikers Brotherhood could interact. We invite everybody who has keen interest in bikes to join our website.
 
HomeRegisterLog in
Selamat Datang ke Samurai Seven Bikers Brotherhood... Sila lawati Site Rules / Peraturan Berforum terlebih dahulu jika anda belum lagi membacanya... selamat berforum dan terima kasih kerana memilih www.samuraisevenbikers.com

Share | 
 

 PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
Sopi Z7

avatar

Posts : 101
Join date : 06/09/2009
Age : 43
Location : Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Sep 14, 2009 3:31 am

Saya pun nak ucap tahniah kat S7 atas program amal ni. Tak semua orang sanggup buat macam korang buat ni. Semoga penat lelah dan wang ringgit yang dikeluarkan akan mendapat balasan yang berlipat ganda di akhirat nanti, InsyaAllah.
Back to top Go down
mevtr

avatar

Posts : 41
Join date : 08/09/2009
Age : 58
Location : kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Sep 14, 2009 8:43 am

Tahniah S7 and the group atas amalride semalam Very Happy Very Happy

program mantap cheers cheers
Back to top Go down
mr42

avatar

Posts : 693
Join date : 13/08/2009
Age : 47
Location : Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Sep 14, 2009 9:12 am

Salam dari aku....


Alhamdulillah...Tahniah atas kejeyaan program amal Ramadhan S7 ni...Walaupun ada masalah dan halangan yang datang tak dijangka, mesti ada hikmah disebalik apa yang berlaku...

Sekurang-kurangnya dari 1 keluarga, sekarang ni Insha Allah sudah 3 keluarga yang merasa sikit sebanyak bantuan. Smile

Minta maaf aku tak dapat hadir semalam sebab balik kampung la pulak...ada urusan lain...
Back to top Go down
cBrie

avatar

Posts : 137
Join date : 12/08/2009
Age : 46
Location : jerangau-jabor

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Sep 14, 2009 10:57 am

tahniah kpd member2 s7 kerana berjaya melaksanakan program amal ramadhan...semoga program sebegini sentiasa diadakan...maaf krn tidak dpt turut serta atas alasan kerja...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Sep 14, 2009 11:25 am

ugly toe wrote:
Update kutipan derma bagi Program Amal Ramadhan SSB 11 Sep 09.

Jumlah RM 1,000.00 telah diterima dari Chera Motor pada 11/9. Setinggi2 terima kasih kpd Chear Motor dan rakan2 yg telah bermurah hati menderma. Ini menjadikan jumlah terkumpul setakat ini adalah RM 3,715.00. WELLDONE EVERYBODY!!

Kpd members yg berhajat dan belum berbuat demikian diharap dapat menghulurkan derma tersebut pd BOS akan datang atau sebelum 12 Sep 09.

still on lg ker..iris lupa lah ari tuh..
Back to top Go down
hNr

avatar

Posts : 496
Join date : 05/08/2009
Location : Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Sep 14, 2009 11:28 am



Alhamdulillah...Syukur kehadrat Allah SWT kerana dengan limpah dn kurnianya,
semua urusan Amal Ramadhan S7 yg telah dirancang selama ini telah selamat dilaksanakan...

Sesungguhnya, Allah itu maha mengetahui...segala perancangan awal kita telah terhalang,
namun balasan kebaikkannya melebihi apa yang kita jangkakan...
ALHAMDULILLAH....ALHAMDULILLAH....ALHAMDULILLAH....

Dari wang ringgit yg kita sedekahkan, usaha yg kita kerjakan, keringat yg kita kerahkn....
segalanya terasa berbaloi selepas memenuhi hajat semua penderma dn juga bikers S7 didalam
menolong keluarga2 terpilih yg kurang berkemampuan ini...

Dari 1.30 tengahari hingga 11.00 malam...3 keluarga miskin dibantu, jemputan berbuka di
masjid permatang badak kita penuhi...undangan Rest Cahaya Baru (Zoom) kita kunjungi...

panas terik kita harungi, hujan ribut kita redah...sampai di masjid permatang badak dlm
keadaan basah kuyup...tahlil, brbuka dn solat mghrb dlm keadaan menggigil...

Sumbangan HWB amat bermakna...trmksh HWB...
cikgu, sifu sahak, sopi dll...terimakasih banyak2....!!!

Insyallah, tahun hadapan...kita akan rancang awal2 dn kita sempurnakan
sesempurna-purnanya...Insyallah...

akhir kata...

TERIMAKSIH SEMUANYA....!!!

Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Sep 14, 2009 11:46 am

great job..hrp2 aktiviti beramal seperti ini dpt dilakukan sentiasa..
Back to top Go down
hNr

avatar

Posts : 496
Join date : 05/08/2009
Location : Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Sep 14, 2009 12:02 pm

Insyallah....nti kita ramai2 p shopping lagi eeik...


lol! lol! lol!
Back to top Go down
maksuzy

avatar

Posts : 587
Join date : 08/08/2009
Age : 43
Location : kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Sep 14, 2009 1:32 pm

To ALL S7 MEMBERS,

Maksu is very proud of each and everyone of you guys. Tanpa usahasama, kerja keras, kesabaran, susah kita nak merealisasikan program2 sebegini. Tapi, ALHAMDULILLAH, kita dah berjaya mengatasi rintangan dan dugaan demi menjayakannya. CONGRATS and keep up the GREAT JOB, guys.
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Sep 14, 2009 2:48 pm

hNr wrote:
Insyallah....nti kita ramai2 p shopping lagi eeik...


lol! lol! lol!

bleh bro, no problem..mmg fun...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Sep 14, 2009 2:49 pm

maksuzy wrote:
To ALL S7 MEMBERS,

Maksu is very proud of each and everyone of you guys. Tanpa usahasama, kerja keras, kesabaran, susah kita nak merealisasikan program2 sebegini. Tapi, ALHAMDULILLAH, kita dah berjaya mengatasi rintangan dan dugaan demi menjayakannya. CONGRATS and keep up the GREAT JOB, guys.

me too maksu..same...biler tgkkan kerjasama yg terjalin, idea yg diberikan..it was excellent job biler aper yg diplankan berjalan dgn lancar sekali....rintangan dn dugaan adalah satu cabaran utk merialisasikan aktiviti amal ni, ini menunjukkan kekuatan setia sahabat...anyway, anyhow, great job..congrats guys..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Sep 14, 2009 4:00 pm

Thanks buat semua S7 menjayakan program tersebut.. u'all the best maaaa
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 47
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Tue Sep 15, 2009 3:24 am

pokleh wrote:
Thanks buat semua S7 menjayakan program tersebut.. u'all the best maaaa

Special thnx 2 TA dan bro Mazlan yg memastikan setiap detik dirakam. Nampak senang tp cerewet keja 2
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Tue Sep 15, 2009 7:40 am

maksuzy wrote:
khas buat iris yang bersusahpayah menolong membalut hamper bersama2 fadz...tq yang tak terhingga.... maksu jadi tukang pass barang je..sori ek, takda kemahiran.... Embarassed

okey mak su..cuba tengok upacara bungkus membungkus tu
http://samuraisevenbikers.forumotions.net/gallery-samurai7-f6/semasa-proses-membungkus-hamper-12-sept-2009-t160.htm
Back to top Go down
tandas_awam

avatar

Posts : 2448
Join date : 05/08/2009
Age : 45
Location : Bandar Damansara Kuantan - Kg. Tengah Temerloh - Jln. Pondok Lama Tanah Merah

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Tue Sep 15, 2009 6:25 pm

ugly toe wrote:
pokleh wrote:
Thanks buat semua S7 menjayakan program tersebut.. u'all the best maaaa

Special thnx 2 TA dan bro Mazlan yg memastikan setiap detik dirakam. Nampak senang tp cerewet keja 2

cerewet jugak bro tu pasal sampai hari nih gambar tak keluar2 lagi...hehehehe

jap tengah dalam hapload...sabar ye....
Back to top Go down
mazlan majid

avatar

Posts : 921
Join date : 11/08/2009
Age : 45
Location : Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Tue Sep 15, 2009 10:36 pm

ugly toe wrote:
pokleh wrote:
Thanks buat semua S7 menjayakan program tersebut.. u'all the best maaaa

Special thnx 2 TA dan bro Mazlan yg memastikan setiap detik dirakam. Nampak senang tp cerewet keja 2

Jgn puji lebih2, malu..huhuhu. alien
Sedikit kudrat aje.. Special thanks untuk semua warga S7 n sahabat bikers
Back to top Go down
mazlan majid

avatar

Posts : 921
Join date : 11/08/2009
Age : 45
Location : Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Wed Sep 16, 2009 1:11 am

Back to top Go down
zoloft

avatar

Posts : 779
Join date : 05/08/2009
Age : 44
Location : Perhentian Island

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Wed Sep 16, 2009 9:29 am

Back to top Go down
http://www.facebook.com/azizi.mahmood
Sopi Z7

avatar

Posts : 101
Join date : 06/09/2009
Age : 43
Location : Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Wed Sep 16, 2009 7:51 pm

Berita Harian hari ni keluar berita tentang Pakcik Muhammad tu. Beliau bakal mendapat rumah di bawah PPRT, sementara itu, beliau akan dipindahkan ke rumah lain dahulu. Alhamdulillah, rezeki beliau pada raya ni. Semoga mendapat keberkatanNYa.
Back to top Go down
Nasirkmn

avatar

Posts : 379
Join date : 21/08/2009
Age : 45
Location : Kemaman

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Fri Sep 18, 2009 2:55 pm

Salam..

Laporan dari SSB branch Kemaman bagi Program Amal Ramadhan SSB. Setelah puas memilih
dan melalui prosen tapisan yang ketat, kami sepakat memilih 2 buah umah/keluarga bagi menerima
amanah ini. nasirkmn dan the GrEEn CreatuRes ditugaskan bagi menyampaikan sumbangan pada
Jumaat (18/9/09). Sedikit biografi keluarga terpilih :

Keluarga 1 : Suami (Aminuddin b. Awang Ahmad) bekerja sebagai pemungut barangan terbuang dari tapak
pelupusan sampah, pendapatan x menentu, kadang RM 15-20 sehari, kadang xde lngsung. Isteri SRT
full timer, anak 3 orang masih bersekolah. x terima bantuan JKM mahupun zakat from MAIDAM.
Skrg diaorang tinggal kat rumah aruah bapa suami di Lorong Kg. Air, Mak Cili, Kemaman.



GrEEn CreatuRes sedang menyampaikan barangan keperluan harian beserta mock-up check
(gimik je, dlm RM cash) kepada isteri Aminuddin ketika suami ke tapak pelupusan untuk
mencari barangan scrap :





Keadaan rumah En. Aminuddin :




Keluarga 2 : En. Mohd Nawi b. Jaafar tinggal seorang diri di pondok buruk beralamat di Bt.9, Ibok,
Kemasik, Kemaman sambil ambil upah menjual cempedak di kediamannya.
Seorang duda, mempunyai seorang anak lelaki tapi dok kuar-masuk Pusat Serenti je.
Mengidap diabetis tahap kronik sehingga terpaksa menyuntik sendiri insulin di rumah.


Keadaan pondok beliau :


Air minuman diperolehi dari tadahan air hujan. Siannn... Tempat tidur pakcik ni :




nasirkmn sedang menyampaikan sumbangan SSB :




Sedikit tambahan : Tersergam indah Zoo Kemaman otw ke rumah pakcik Nawi. Hehe promosi Mamang sket Very Happy




Tu je. Sekian, Selamat Hari Raya Aidil Fitri semua lol!
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 47
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Fri Sep 18, 2009 5:23 pm

Nasirkmn wrote:
Salam..

Laporan dari SSB branch Kemaman bagi Program Amal Ramadhan SSB. Setelah puas memilih
dan melalui prosen tapisan yang ketat, kami sepakat memilih 2 buah umah/keluarga bagi menerima
amanah ini. nasirkmn dan the GrEEn CreatuRes ditugaskan bagi menyampaikan sumbangan pada
Jumaat (18/9/09). ...

Sedikit tambahan : Tersergam indah Zoo Kemaman otw ke rumah pakcik Nawi. Hehe promosi Mamang sket Very Happy

Sekian, Selamat Hari Raya Aidil Fitri semua lol!

Welldone S7 branch Kemaman. Siap ngan mockup cek lagi..mantap!! 2 bro nasirkmn & GrEEn CreatuRes (payah jgk nak ngejanye)..setinggi2 penghargaan di atas sokongan dan komitmen. Great job!!

p.s. Kat lorong umah aku pun ada gak mini zoo lol! lol!


Last edited by ugly toe on Fri Sep 18, 2009 5:27 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Fri Sep 18, 2009 5:23 pm

maksuzy wrote:
khas buat iris yang bersusahpayah menolong membalut hamper bersama2 fadz...tq yang tak terhingga.... maksu jadi tukang pass barang je..sori ek, takda kemahiran.... Embarassed

eh, no problem lar sis..ini hanyalah sumbangan tenaga bg pihak diri irs supaya dpt menjayakan lg program charity ni..iris cukup berbangga diberi kepercayaan utk melaksanakannya..ini dinamakan kerjasama dlm sebuah kumpulan yg berbentuk family...nasib tukang pass brg, dr tkg tgk jer..hihihi..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Fri Sep 18, 2009 5:26 pm

great job pd S7/kemaman..congrats di atas usaha anda..
Back to top Go down
Juz

avatar

Posts : 759
Join date : 05/08/2009
Location : kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Fri Sep 18, 2009 10:05 pm

Kemah (Lengkap) sungguh lapurang dari S7 branch Kmmg..

Well done n great job....




Sib baik bro GC pakai baju...kalau tidak, lari kakak tu....
Laughing :lol:pp
Back to top Go down
WhiteMonster

avatar

Posts : 152
Join date : 24/08/2009
Age : 51
Location : SEREMBAN

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Fri Sep 18, 2009 11:07 pm

Tahniahi atas keikhlasan dan semagat kemanusian Bang Nasir/GC/S7 moga Allah memberkati usaha kalian...

PS : Very Happy Very Happy GC baru beli bajuuuuuu dan berba cheers cheers juuuuu.....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   

Back to top Go down
 
PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Arkib Samurai7 :: Ramadhan-
Jump to: