Welcome to samuraisevenbikers.forumotions.net. This is a page where Samurai Seven Bikers Brotherhood could interact. We invite everybody who has keen interest in bikes to join our website.
 
HomeRegisterLog in
Selamat Datang ke Samurai Seven Bikers Brotherhood... Sila lawati Site Rules / Peraturan Berforum terlebih dahulu jika anda belum lagi membacanya... selamat berforum dan terima kasih kerana memilih www.samuraisevenbikers.com

Share | 
 

 PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
maksuzy

avatar

Posts : 587
Join date : 08/08/2009
Age : 43
Location : kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Tue Sep 01, 2009 4:53 pm

macamane nak undi ni?
tapi maksu nak undi rumah B...
Back to top Go down
tandas_awam

avatar

Posts : 2448
Join date : 05/08/2009
Age : 45
Location : Bandar Damansara Kuantan - Kg. Tengah Temerloh - Jln. Pondok Lama Tanah Merah

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Tue Sep 01, 2009 5:16 pm

Komen saya...(yang tak seberapa)

Saya rasa kalau kita pileh rumah C tu kita boleh bantu Atok dan cucu mungkin kalau boleh usahakan bantuan kebajikan masyarakat untuk persekolahan cucu tu..kasut, baju semua tu...Atuk tu pulak Lan amik gambar tgh sembahyang...sayu hati bile kenangkan dalam kedhaifan tu masih lagi tak tinggal rukun agama...

cuma menyatakan pendapat...
Back to top Go down
hNr

avatar

Posts : 496
Join date : 05/08/2009
Location : Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Tue Sep 01, 2009 5:32 pm

tandas_awam wrote:
Komen saya...(yang tak seberapa)

Saya rasa kalau kita pileh rumah C tu kita boleh bantu Atok dan cucu mungkin kalau boleh usahakan bantuan kebajikan masyarakat untuk persekolahan cucu tu..kasut, baju semua tu...Atuk tu pulak Lan amik gambar tgh sembahyang...sayu hati bile kenangkan dalam kedhaifan tu masih lagi tak tinggal rukun agama...

cuma menyatakan pendapat...

mlm kang datang, aku bwk mangkuk putih transparent tuh...

kita cabut undi... lol! lol! lol!
Back to top Go down
maksuzy

avatar

Posts : 587
Join date : 08/08/2009
Age : 43
Location : kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Tue Sep 01, 2009 5:36 pm

hNr wrote:
tandas_awam wrote:
Komen saya...(yang tak seberapa)


mlm kang datang, aku bwk mangkuk putih transparent tuh...

kita cabut undi... lol! lol! lol!


sowang bule undi brape kali.... bounce bounce tak sabor ni....
duit derma pun kena bwak jugak ke??? bounce bounce
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Wed Sep 02, 2009 5:02 am

tandas_awam wrote:
Komen saya...(yang tak seberapa)

Saya rasa kalau kita pileh rumah C tu kita boleh bantu Atok dan cucu mungkin kalau boleh usahakan bantuan kebajikan masyarakat untuk persekolahan cucu tu..kasut, baju semua tu...Atuk tu pulak Lan amik gambar tgh sembahyang...sayu hati bile kenangkan dalam kedhaifan tu masih lagi tak tinggal rukun agama...

cuma menyatakan pendapat...

Wa sependapat ngan Bro TA...
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 47
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Wed Sep 02, 2009 4:41 pm

Rujuk: S7 BOS di IM pada 1 Sep 09 jam 10 mlm.

Update kutipan derma bagi Program Amal Ramadhan SSB

1. Maksuzy
2. Toe
3. azizi

4. -syazzan
5. cBRie
6. Pok Leh
8. yuszx10r
9. zmanr1
10. kueh
11. MAzlan
12. hNr
13. nasirkmn -

14. juz
15. azim

16. rusli
17. nazri
18. mie
19. anuar
20. zack
21. joegoat
22. shaari

Jumlah kutipan pada 2 September 2009, jam 12.30am adalah:
a. On paper - RM 2,015.00 (base on jumlah yg diberi tapi belum bayar)
b. Actual - RM 815.00 (cash in hand)

Kpd members yg berhajat dan belum berbuat demikian diharap dapat menghulurkan derma tersebut selewat2nya pd BOS akan datang bagi memudahkan pengurusan bentuk bantuan kelak.
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 47
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Fri Sep 04, 2009 2:00 am

Update kutipan derma bagi Program Amal Ramadhan SSB

1. Maksuzy
2. Toe
3. azizi

4. -syazzan
5. cBRie
6. Pok Leh
7. shaari
8. yuszx10r
9. zmanr1
10. kueh
11. MAzlan
12. hNr
13. nasirkmn -

14. juz
15. azim

16. rusli
17. nazri
18. mie
19. anuar
20. zack
21. joegoat
22. Fadz
23. NZX10

24. Chear Motor

Jumlah kutipan pada 2 September 2009, jam 12.30am adalah:
a. On paper - RM 3,215.00 (base on jumlah yg diberi tapi belum bayar)
b. Actual - RM 1,265.00 (cash in hand)

Kpd members yg berhajat dan belum berbuat demikian diharap dapat menghulurkan derma tersebut selewat2nya pd BOS akan datang bagi memudahkan pengurusan bentuk bantuan kelak.


Last edited by ugly toe on Fri Sep 04, 2009 1:49 pm; edited 3 times in total
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 47
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Fri Sep 04, 2009 3:31 am

Jumlah kutipan pada 2 September 2009, jam 12.30am adalah:
a. On paper - RM 3,215.00 (base on jumlah yg diberi tapi belum bayar)
b. Actual - RM 1,265.00 (cash in hand)

Great news 2 all members. Pgrm amal SSB telah mendapat perhatian Chear Motors dan melalui Ah Long, Chear Motors telah bermurah hati utk sponsor sejumlah RM 1,000.00 bagi tujuan menjayakan program tersebut. We are greatfull dan berharap dgn sokongan kewangan drpd Chear Motors akan dapat mempertingkatkan keberkesanan perlaksanaan pgrm kita. Semoga keprihatinan dan kerjasama begini dpt diteruskan dimasa2 akan datang.
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Fri Sep 04, 2009 8:15 am

Niat yang baik.. xtvt yg berfaedah pasti ada bantuannya. Moral support buat kita semua sebenarnya...thanks to Chear Motor Kuantan.
Back to top Go down
mazlan majid

avatar

Posts : 921
Join date : 11/08/2009
Age : 45
Location : Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Fri Sep 04, 2009 11:28 am

Alhamdulillah....
Hari ahad ni set masa la nak gi pukul berapa utk buat tinjauan, budget, ukur-mengukur, beli brg dan sbg.
Chif De Mission ni bro Yus zx10 kot... king
Back to top Go down
hNr

avatar

Posts : 496
Join date : 05/08/2009
Location : Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Fri Sep 04, 2009 12:17 pm



Yes...syukur alhamdulillah...

JANGAN LUPA HARI AHAD NI...KITA KE PANCHING, RUMAH POKCIK TU...
DETAILS WILL BE LET KNOWN AT A LATER STAGE.....PLS JOIN...



.
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 47
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Fri Sep 04, 2009 1:40 pm

mazlan majid wrote:
Alhamdulillah....
Hari ahad ni set masa la nak gi pukul berapa utk buat tinjauan, budget, ukur-mengukur, beli brg dan sbg.
Chif De Mission ni bro Yus zx10 kot... king

BOS mlm ni kita bincang detail Cool
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 47
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Sat Sep 05, 2009 2:46 am

Sejumlah RM 850.00 telah berjaya dikutip semasa S7 BOS mlm tadi. Setinggi2 terima kasih kpd members yg telah bermurah hati menderma. Ini menjadikan jumlah terkumpul setakat ini adalah RM 2,115.00.
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 47
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Sat Sep 05, 2009 3:01 am

Update kutipan derma bagi Program Amal Ramadhan SSB

1. Maksuzy
2. Toe
3. azizi
4. Achong
5. cBRie
6. Pok Leh
7. rieR1i
8. yuszx10r
9. zmanr1
10. Abg Din Telekom
11. MAzlan
12. hNr
13. nasirkmn
14. juz
15. azim
16. rosli
17. nazri
18. mie
19. anuar
20. Nong
21. joegoat
22. Fadz
23. NZX10
24. Whitemonster
25. Kudir
26. Man
27. Dayak
28. Koi
29. Pok Seikh
30. mr42
31. Amran
32. Chear Motor


Sejumlah RM 850.00 telah berjaya dikutip semasa S7 BOS 4/9. Setinggi2 terima kasih kpd members yg telah bermurah hati menderma. Ini menjadikan jumlah terkumpul setakat ini adalah RM 2,115.00.

Kpd members yg berhajat dan belum berbuat demikian diharap dapat menghulurkan derma tersebut pd BOS akan datang atau sebelum 12 Sep 09.
Back to top Go down
hNr

avatar

Posts : 496
Join date : 05/08/2009
Location : Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Sat Sep 05, 2009 12:45 pm



Sejumlah RM 850.00 telah berjaya dikutip semasa S7 BOS 4/9. Setinggi2 terima kasih kpd members yg telah bermurah hati menderma. Ini menjadikan jumlah terkumpul setakat ini adalah [color=red]RM 2,115.00
.

Kpd members yg berhajat dan belum berbuat demikian diharap dapat menghulurkan derma tersebut pd BOS akan datang atau sebelum 12 Sep 09.

Alhamdulillah...rezeki keluarga tu sempena Syawal ni...
Back to top Go down
kueh

avatar

Posts : 199
Join date : 04/08/2009

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Sat Sep 05, 2009 6:01 pm

salam
aku ni asik x bekesempatan nk berBOS
jd sesape kot2 nk bg akaun no
leh aku bank in sumbangan Laughing
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Sat Sep 05, 2009 8:05 pm

ugly toe wrote:
Sejumlah RM 850.00 telah berjaya dikutip semasa S7 BOS mlm tadi. Setinggi2 terima kasih kpd members yg telah bermurah hati menderma. Ini menjadikan jumlah terkumpul setakat ini adalah RM 2,115.00.

well done grp..harap dgn adenya sumbangan terkumpul, dpt menyerikan lg pihak berkenaan pd bulan syawal nanti...
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 47
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Sun Sep 06, 2009 2:43 am

Update kutipan derma bagi Program Amal Ramadhan SSB 5 Sep 09.

1. Maksuzy
2. Toe
3. azizi
4. Achong
5. cBRie
6. Pok Leh
7. rieR1i
8. yuszx10r
9. zmanr1
10. Abg Din Telekom
11. MAzlan
12. hNr
13. nasirkmn
14. juz
15. azim
16. rosli
17. nazri
18. mie
19. anuar
20. Nong
21. joegoat
22. Fadz
23. NZX10
24. Whitemonster
25. Kudir
26. Man
27. Dayak
28. Koi
29. Pok Seikh
30. mr42
31. Amran
32. Mat Fazer
33. Zul KTM
34. Chear Motor


Sejumlah RM 600.00 telah berjaya dikutip semasa BOS 5/9. Setinggi2 terima kasih kpd members yg telah bermurah hati menderma. Ini menjadikan jumlah terkumpul setakat ini adalah RM 2,715.00. WELLDONE EVERYBODY!!

Kpd members yg berhajat dan belum berbuat demikian diharap dapat menghulurkan derma tersebut pd BOS akan datang atau sebelum 12 Sep 09.
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Sep 07, 2009 4:52 am

Photo-photo semasa sesi lawatan tapak oleh S7, bagi persediaan untuk D-Day 12 dan 13 hb
(Bro Toe, Bro Azim, Bro Man, Bro Jeff, Bro Lan dan Bro Yus)



Gambar terkini pada 06/09/2009



Rangkuman photo semasa lawatan tapak.




Semoga segala apa kita semua sedang usahakan, akan dipermudahkan dan diberkatiNya..insyaallah.
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 47
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Sep 07, 2009 10:11 pm

Sebagai makluman semua, lanjutan drpd lawatan tersebut, beberapa keputusan telah dibuat. Antaranya adalah pembaikan pada struktur rumah tersebut yg melibatkan dinding rumah, pintu dan tingkap, pembinaan tandas yg lebih sempurna dan sbgnya. Usaha utk mendapatkan bekalan letrik juga sedang dipertimbangkan. Dgn kerjasama bro Yus zx10 dan zmanR1, bahan2 keperluan bagi tujuan tersebut telahpun disediakan pada hari ini, 7 Sep 09. Mereka juga bertanggungjawab utk menguruskan kerja2 pembaikan yg akan dimulakan segera pada 8 Sep 09.

Keseluruhan warga S7 dialu2kan utk menyertai penyempurnaan Majlis Amal Ramadhan S7 yg dijadualkan bermula jam 2 ptg pada 12 Sep 09 ini yg akan melibatkan pgrm gotong royong, penyampaian kewangan dan keperluan rumah serta acara berbuka puasa bersama keluarga berkenaan. Makanan akan disediakan oleh Abg Din GW. Bagi tujuan tempahan makanan, kpd yg berminat dikedendaki menyenaraikan nama di bawah:

1. Toe
2. Maksuzy
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Note: RV dan pergerakan akan dimaklumkan kemudian.


Last edited by ugly toe on Mon Sep 07, 2009 10:18 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Sep 07, 2009 10:15 pm

Sebagai makluman semua, lanjutan drpd lawatan tersebut, beberapa keputusan telah dibuat. Antaranya adalah pembaikan pada struktur rumah tersebut yg melibatkan dinding rumah, pintu dan tingkap, pembinaan tandas yg lebih sempurna dan sbgnya. Usaha utk mendapatkan bekalan letrik juga sedang dipertimbangkan. Dgn kerjasama bro Yus zx10 dan zmanR1, bahan2 keperluan bagi tujuan tersebut telahpun disediakan pada hari ini, 7 Sep 09. Mereka juga bertanggungjawab utk menguruskan kerja2 pembaikan akan dimulakan segera pada 8 Sep 09.

Keseluruhan warga S7 dialu2kan utk menyertai penyempurnaan Majlis Amal Ramadhan S7 yg dijadualkan bermula jam 2 ptg pada 12 Sep 09 ini yg akan melibatkan pgrm gotong royong, penyampaian kewangan dan keperluan rumah serta acara berbuka puasa bersama keluarga berkenaan. Makanan akan disediakan oleh Abg Din GW. Bagi tujuan penyediaan makanan, kpd yg berminat dikedendaki menyenaraikan nama di bawah:

1. Toe
2. Maksuzy
3. PL
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Note: RV dan pergerakan akan dimaklumkan kemudian.
Back to top Go down
Juz

avatar

Posts : 759
Join date : 05/08/2009
Location : kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Tue Sep 08, 2009 12:39 am

Sebagai makluman semua, lanjutan drpd lawatan tersebut, beberapa keputusan telah dibuat. Antaranya adalah pembaikan pada struktur rumah tersebut yg melibatkan dinding rumah, pintu dan tingkap, pembinaan tandas yg lebih sempurna dan sbgnya. Usaha utk mendapatkan bekalan letrik juga sedang dipertimbangkan. Dgn kerjasama bro Yus zx10 dan zmanR1, bahan2 keperluan bagi tujuan tersebut telahpun disediakan pada hari ini, 7 Sep 09. Mereka juga bertanggungjawab utk menguruskan kerja2 pembaikan akan dimulakan segera pada 8 Sep 09.

Keseluruhan warga S7 dialu2kan utk menyertai penyempurnaan Majlis Amal Ramadhan S7 yg dijadualkan bermula jam 2 ptg pada 12 Sep 09 ini yg akan melibatkan pgrm gotong royong, penyampaian kewangan dan keperluan rumah serta acara berbuka puasa bersama keluarga berkenaan. Makanan akan disediakan oleh Abg Din GW. Bagi tujuan penyediaan makanan, kpd yg berminat dikedendaki menyenaraikan nama di bawah:

1. Toe
2. Maksuzy
3. PL
4. juz
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Note: RV dan pergerakan akan dimaklumkan kemudian.
Back to top Go down
tandas_awam

avatar

Posts : 2448
Join date : 05/08/2009
Age : 45
Location : Bandar Damansara Kuantan - Kg. Tengah Temerloh - Jln. Pondok Lama Tanah Merah

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Wed Sep 09, 2009 1:36 am

1. Toe
2. Maksuzy
3. PL
4. juz
5. TA
6.
7.
8.
9.
10.
Back to top Go down
nzx10

avatar

Posts : 286
Join date : 04/08/2009
Age : 41
Location : kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Wed Sep 09, 2009 12:50 pm

1. Toe
2. Maksuzy
3. PL
4. juz
5. TA
6. NZX10
7. FADZ
8. Bard
9.
10.
Back to top Go down
cBrie

avatar

Posts : 137
Join date : 12/08/2009
Age : 46
Location : jerangau-jabor

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Wed Sep 09, 2009 1:38 pm

1. Toe
2. Maksuzy
3. PL
4. juz
5. TA
6. NZX10
7. FADZ
8. Bard
9. cBrie
10.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   

Back to top Go down
 
PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Arkib Samurai7 :: Ramadhan-
Jump to: