Welcome to samuraisevenbikers.forumotions.net. This is a page where Samurai Seven Bikers Brotherhood could interact. We invite everybody who has keen interest in bikes to join our website.
 
HomeRegisterLog in
Selamat Datang ke Samurai Seven Bikers Brotherhood... Sila lawati Site Rules / Peraturan Berforum terlebih dahulu jika anda belum lagi membacanya... selamat berforum dan terima kasih kerana memilih www.samuraisevenbikers.com

Share | 
 

 PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 47
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Sat Aug 22, 2009 6:20 am



Rujuk: S7 BOS bertempat di Coffee Street pada Jumaat 21 Ogos 09 jam 9.30 mlm.

Bersempena Ramadhan yang mulia dan penuh keberkatan ini, SSB merancang untuk mengadakan satu Program Amal pada 12 & 13 Sep 09 bersamaan 21 & 22 Ramadhan 1430H. Program yang dimaksudkan adalah program bantuan dari segi kewangan dan kelengkapan rumah kpd keluarga daif yang difikir amat memerlukan. Sejajar dgn itu, satu Tabung Amal SSB telah diujudkan. Sokongan dan kerjasama drpd warga SSB sesungguhnya amat diharapkan untuk menjayakan usaha murni ini.

Maklumat berkenaan perlaksanaan program tersebut adalah seperti berikut:

1. Memandangkan program ini julung kali diadakan dan bagi tujuan keberkesanan, hanya satu keluarga yang difikirkan paling layak akan dibantu.

2. Bersesuaian dgn tujuan program ini adalah utk meringankan bebanan bersempena Ramadhan dan sambutan Hari Raya, maka hanya keluarga muslim sahaja yang akan dipilih.

3. Bentuk dan jumlah bantuan akan ditentukan berdasarkan jumlah derma yang berjaya dikumpul dan akan dibentangkan pada 6 Sep 09.

4. Semua warga SSB berhak mengetahui jumlah kutipan derma terkumpul.

5. Bagi tujuan pemilihan, semua warga SSB digalakkan utk mencalonkan mana2 keluarga daif (Pahang sahaja) yang diketahui dgn memasukkan butir2 ringkas keluarga yang dicalonkan beserta gambar rumah. Keluarga paling daif akan dipilih berdasarkan undian yang akan dijalankan di dalam forum ini. Pencalonan akhir selewat2nya pada 3 Sep 09.

6. Aktiviti amal dan penyerahan derma kpd keluarga terpilih akan dilakukan pada 12 & 13 Sep 09 dan semua warga SSB diharap hadir dan melibatkan diri.

Kpd warga SSB yang berhasrat untuk menghulurkan derma ikhlas bolehlah berbuat demikian dgn menyalurkan derma tersebut melalui AJK yang dilantik semasa BOS/TTS akan datang atau selewat2nya sebelum 5 Sep 09. Sementara menunggu tarikh tersebut, bagi tujuan pentadbiran dan pengurusan, members bolehlah PM kpd saya utk menyatakan jumlah derma yang ingin dihulurkan. Walau bagaimanapun, utk mengelakkan sebarang prasangka..eloklah members senaraikan nama dan jumlah utk makluman semua.

Keprihatinan, sokongan dan kerjasama rakan2 diharap akan sedikit sebanyak membantu meringankan bebanan keluarga daif yang kurang bernasib baik ini agar mereka dapat menyambut Syawal dgn lebih sempurna. INSYALLAH



Note: Sebarang perubahan akan dimaklum dari masa ke semasa.


Last edited by ugly toe on Mon Aug 24, 2009 2:13 am; edited 5 times in total
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Sat Aug 22, 2009 11:47 am

ugly toe wrote:
Program Amal pada 12 & 13 Sep 09 bersamaan 21 & 22 Ramadhan 1430H.

noted..sambil beramal dibulan yg mulia...
Back to top Go down
cBrie

avatar

Posts : 137
Join date : 12/08/2009
Age : 46
Location : jerangau-jabor

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Sun Aug 23, 2009 6:06 am

mari lah kita sama-sama beramal jariah dibulan yg mulia ini...membantu kpd yg memerlukan...sama-sama merasa dan menikmati rezeki kurniaan Allah SWT...
Back to top Go down
maksuzy

avatar

Posts : 587
Join date : 08/08/2009
Age : 43
Location : kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Sun Aug 23, 2009 2:53 pm

Jom kita bersama2 support xtvty amal ni. Trasa nak menderma, sila letak nama di bawah:

1. Maksuzy - RM 50
2. Toe - RM 200
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Back to top Go down
zoloft

avatar

Posts : 779
Join date : 05/08/2009
Age : 44
Location : Perhentian Island

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Aug 24, 2009 1:26 am

Jom kita bersama2 support xtvty amal ni. Trasa nak menderma, sila letak nama di bawah:

1. Maksuzy - RM 50
2. Toe - RM 200
3. azizi-RM200
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

-------------www.samuraisevenbikers.com-----------------
live life to the fullest

azizi mahmood
+60 139705822
azizib@yahoo.com
9W2BUM
blood type O+


Back to top Go down
http://www.facebook.com/azizi.mahmood
-syazzan-

avatar

Posts : 352
Join date : 06/08/2009
Age : 36
Location : Kuantan - Kerteh - Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Aug 24, 2009 1:45 am

Jom kita bersama2 support xtvty amal ni. Trasa nak menderma, sila letak nama di bawah:

1. Maksuzy - RM 50
2. Toe - RM 200
3. azizi-RM200
4. -syazzan- RM tatau lg.. insyaallah ade la sikit..
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Back to top Go down
cBrie

avatar

Posts : 137
Join date : 12/08/2009
Age : 46
Location : jerangau-jabor

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Aug 24, 2009 2:22 am

Jom kita bersama2 support xtvty amal ni. Trasa nak menderma, sila letak nama di bawah:

1. Maksuzy - RM 50
2. Toe - RM 200
3. azizi-RM200
4. -syazzan- RM tatau lg.. insyaallah ade la sikit..
5. cBRie-RM 50
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 47
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Contoh Pencalonan   Mon Aug 24, 2009 6:34 am



INI ADALAH CONTOH SEMATA2

Butir2:

Adik Siti Norhalizun bt Kumit adalah kakak sulong kpd 3 adik beradik yatim piatu. Kesemua adik beradik ini tidak lagi bersekolah akibat kemelesetan hidup. Sebagai kakak sulong, Siti bertanggungjwb menanggung adik2 beliau yg berumur antara 3 ke 7 tahun. Beliau mengambil upah memanjat pokok kelapa drpd org2 kpg dgn pndapatan RM1.50 sehari.

Lokasi: Kpg Teluk Susuk
Status tmpat tinggal: Tanah ikhsan seorang penduduk kpg
Back to top Go down
ymy13

avatar

Posts : 75
Join date : 07/08/2009
Age : 44
Location : Indera Mahkota Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Aug 24, 2009 7:45 pm

cBRie wrote:
Jom kita bersama2 support xtvty amal ni. Trasa nak menderma, sila letak nama di bawah:

1. Maksuzy - RM 50
2. Toe - RM 200
3. azizi-RM200
4. -syazzan- RM tatau lg.. insyaallah ade la sikit..
5. cBRie-RM 50
6.yuszx10r-RM200.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Back to top Go down
tandas_awam

avatar

Posts : 2448
Join date : 05/08/2009
Age : 45
Location : Bandar Damansara Kuantan - Kg. Tengah Temerloh - Jln. Pondok Lama Tanah Merah

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Aug 24, 2009 7:58 pm

insyaAllah adalah rezeki yang akan disedekahkan...cume jumlah je belom tau lagi....
Back to top Go down
maksuzy

avatar

Posts : 587
Join date : 08/08/2009
Age : 43
Location : kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Aug 24, 2009 9:24 pm

tandas_awam wrote:
insyaAllah adalah rezeki yang akan disedekahkan...cume jumlah je belom tau lagi....


alhamdulillah...niat dah ada tu....dah cukup bagus dah....aminnnnn
Back to top Go down
Juz

avatar

Posts : 759
Join date : 05/08/2009
Location : kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Aug 24, 2009 9:30 pm

InsyaALLAH,
Derma akan diserahkn waktu b0s akn dtg. Cuma jumlah x tau lg..
Back to top Go down
maksuzy

avatar

Posts : 587
Join date : 08/08/2009
Age : 43
Location : kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Aug 24, 2009 9:34 pm

Juz wrote:
InsyaALLAH,
Derma akan diserahkn waktu b0s akn dtg. Cuma jumlah x tau lg..

Alhamdulillah.....jumlah tak kisah juz, niat dah ada dah teramat bagus dah...
Back to top Go down
tandas_awam

avatar

Posts : 2448
Join date : 05/08/2009
Age : 45
Location : Bandar Damansara Kuantan - Kg. Tengah Temerloh - Jln. Pondok Lama Tanah Merah

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Tue Aug 25, 2009 12:25 am

ugly toe wrote:


INI ADALAH CONTOH SEMATA2

Butir2:

Adik Siti Norhalizun bt Kumit adalah kakak sulong kpd 3 adik beradik yatim piatu. Kesemua adik beradik ini tidak lagi bersekolah akibat kemelesetan hidup. Sebagai kakak sulong, Siti bertanggungjwb menanggung adik2 beliau yg berumur antara 3 ke 7 tahun. Beliau mengambil upah memanjat pokok kelapa drpd org2 kpg dgn pndapatan RM1.50 sehari.

Lokasi: Kpg Teluk Susuk
Status tmpat tinggal: Tanah ikhsan seorang penduduk kpg

Bro...Teluk Susuk tu kat mana?

aku ingat (my 2cents) kalau betul macam tu keadaan Siti tu elok lah jugak kita bantu bukan setakat bulan ramadhan je kita cuba buat macam keluarga angkat Samurai 7... cuma pendapat aku je Bro...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Tue Aug 25, 2009 7:14 am

Pok Leh - RM akan diberi kpd Prez pd perjumpaan akan datang. insyaallah ada ler sikit.


Last edited by pokleh on Mon Aug 31, 2009 9:58 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
amoi



Posts : 84
Join date : 04/08/2009
Location : kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Wed Aug 26, 2009 5:10 pm

insyaallah...derma akan diserhkan masa perjumpaan nnti...
adalah cket..
Back to top Go down
zmanr1

avatar

Posts : 110
Join date : 06/08/2009
Age : 43
Location : QTAN PAHANG & TERENGGANU KITA

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Wed Aug 26, 2009 7:42 pm

[quote="pokleh"]Jom kita bersama2 support xtvty amal ni. Trasa nak menderma, sila letak nama di bawah:

1. Maksuzy - RM 50
2. Toe - RM 200
3. azizi-RM200
4. -syazzan- RM tatau lg.. insyaallah ade la sikit..
5. cBRie-RM 50
6. Pok Leh - RM akan diberi kpd Prez pd perjumpaan akan datang. insyaallah ada ler sikit.
8. yuszx10r - RM200
9. zmanr1 - ade ler insyaalah
10.
11.
Back to top Go down
kueh

avatar

Posts : 199
Join date : 04/08/2009

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Wed Aug 26, 2009 11:47 pm

1. Maksuzy - RM 50
2. Toe - RM 200
3. azizi-RM200
4. -syazzan- RM tatau lg.. insyaallah ade la sikit..
5. cBRie-RM 50
6. Pok Leh - RM akan diberi kpd Prez pd perjumpaan akan datang. insyaallah ada ler sikit.
8. yuszx10r - RM200
9. zmanr1 - ade ler insyaalah
10. kueh
11.
12.
13.
14.
15.
Back to top Go down
mazlan majid

avatar

Posts : 921
Join date : 11/08/2009
Age : 45
Location : Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Thu Aug 27, 2009 1:41 pm

1. Maksuzy - RM 50
2. Toe - RM 200
3. azizi-RM200
4. -syazzan- RM tatau lg.. insyaallah ade la sikit..
5. cBRie-RM 50
6. Pok Leh - RM akan diberi kpd Prez pd perjumpaan akan datang. insyaallah ada ler sikit.
8. yuszx10r - RM200
9. zmanr1 - ade ler insyaalah
10. kueh
11. MAzlan
12.
13.
14.
15.


IsyaAllah, esok ptg aku nak pegi riki satu keluarga daif kat jln Sg Lembing. Nanti aku bagi info detail.
Back to top Go down
hNr

avatar

Posts : 496
Join date : 05/08/2009
Location : Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Thu Aug 27, 2009 1:48 pm

mazlan majid wrote:
1. Maksuzy - RM 50
2. Toe - RM 200
3. azizi-RM200
4. -syazzan- RM tatau lg.. insyaallah ade la sikit..
5. cBRie-RM 50
6. Pok Leh - RM akan diberi kpd Prez pd perjumpaan akan datang. insyaallah ada ler sikit.
8. yuszx10r - RM200
9. zmanr1 - ade ler insyaalah
10. kueh
11. MAzlan
12. hNr
13.
14.
15.


IsyaAllah, esok ptg aku nak pegi riki satu keluarga daif kat jln Sg Lembing. Nanti aku bagi info detail.
Back to top Go down
mazlan majid

avatar

Posts : 921
Join date : 11/08/2009
Age : 45
Location : Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Sat Aug 29, 2009 12:56 pm

Minta maaf byk, ptg smlm tak sempat nak gi riki kat Sg Lmbg. Tapi ada gi kat Batu 3 . Ada 2 rumah sempat pegi
Rumah A
Rumah Sewa, sewa RM200 sebulan. Bantuan kebajikan masyarakat RM200 sebulan so abih buat byr sewa rumah ajer.
Isi rumah :
1. Pokcik(tak ingat nama) krg lbh 70thn umur. Kerja potong kepala ikan kilang kepok dan cari besi buruk. Patoh tangan kiri jatuh masa cari besi buruk 4 hari lepas.
2. Isteri Pokcik, umur 60thn lbh kot. Dok kerja
3. Mok Mertua - Doh nyanyok
4. Anok lelaki umur 24thn, kerja mengecat tak tentu hala
Sad

Rumah B
Rumah amat buruk tepi sg kuantan jer.... kadang2 tidor rumah jiran
Isi rumah : sorang jer Mokcik umur 76thn. Anok tadok
Bantuan kebajikan masyarakat RM300 sebulan tu pun baru dapat. Kadang2 tok masuk akaun pun. Nok gi amik pitih pun kena gi bandor. Gi bandor kadang2 2bulan sekali.

Tgk gambo boleh gi ke www.flick.com/photos/mazlan_majid
minta maaf dok reti nok attach gambo. Nanti kawan belajor n buboh kat sini. Buat masa ni boleh link terus ke flickr tu.

Esok insyaAllah nok gi jg kat Sg Lmbg tu..... lagi daif Sad Sad
Back to top Go down
Nasirkmn

avatar

Posts : 379
Join date : 21/08/2009
Age : 45
Location : Kemaman

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Sun Aug 30, 2009 10:25 am

Bro, for the next project, saya propose kita wat kupon derma, so members boleh cari donation dari mn2 personal or company yg berminat di samping derma peribadi from member sendiri, so perhaps boleh increase kita nyer kutipan. Derma berbentuk item seperti barangan keperluan harian juga boleh difikirkn so x la kita engage ngan rm jer, just my 1 cent opinion.. Very Happy Very Happy
Back to top Go down
mazlan majid

avatar

Posts : 921
Join date : 11/08/2009
Age : 45
Location : Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Aug 31, 2009 6:43 am

Nasirkmn wrote:
Bro, for the next project, saya propose kita wat kupon derma, so members boleh cari donation dari mn2 personal or company yg berminat di samping derma peribadi from member sendiri, so perhaps boleh increase kita nyer kutipan. Derma berbentuk item seperti barangan keperluan harian juga boleh difikirkn so x la kita engage ngan rm jer, just my 1 cent opinion.. Very Happy Very Happy

Gud ide. Nanti Ahli Majlis Tertinggi S7 jawabkan.


Rumah C Mad Sad Sad
Lokasi : Kg Panching, Jln Sg Lembing.
Rumah : Sgt daif, dingding pun separuh tak ada. Air sumbar JBA TAK ADA, Letrik pun TAK ADA. Guna pelita jer memalam dalam paya tu. Tanah rizap kerajaan kaw. paya bawah kabel letrik.
Jalan : Jln menuju ke rumah, jln ladang sawit lbh kurang 250m
Isi rumah :
1 - Muhammad Bin Long, umur 76thn... isteri dah meninggal 3thn lepas. Sudah uzur faktor usia. Bantuan kebajikan Masyarakat baru bagi bulan 3 lepas sbyk RM300. Kadang2 tak bank in (takde dlm akaun). Sekali sekala dapat jg bantuan masyarakat setempat.
2 - Fauziah, umur 37thn kerja sbg tukang kebun sekolah. Gaji RM450 sebulan utk cover semua. Suami meninggal dan ada anak sorang berumur 7thn.
3 - Zainal, umur 33thn kerja kampung.... lepas diri sendiri jer.
4 - Cucu 7thn. Anak kpd Fauziah.

Tgk gambo boleh gi ke www.flickr.com/photos/mazlan_majid

So, boleh buat pilihan. Kita musti pileyyy......
Back to top Go down
ugly toe

avatar

Posts : 2179
Join date : 05/08/2009
Age : 47
Location : Tembeling Resort, Kuantan

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Mon Aug 31, 2009 4:57 pm

Nasirkmn wrote:
Bro, for the next project, saya propose kita wat kupon derma, so members boleh cari donation dari mn2 personal or company yg berminat di samping derma peribadi from member sendiri, so perhaps boleh increase kita nyer kutipan. Derma berbentuk item seperti barangan keperluan harian juga boleh difikirkn so x la kita engage ngan rm jer, just my 1 cent opinion.. Very Happy Very Happy

Great job bro Mazlan..skarang members bole undi lor. N bro Nasir..kalu nak buat kupon n involve outsiders 2 mmg cun tp mgkin masa yg kita ada agak terhad..2 nak kena buat permit dan sbgnya.
Back to top Go down
Nasirkmn

avatar

Posts : 379
Join date : 21/08/2009
Age : 45
Location : Kemaman

PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   Tue Sep 01, 2009 1:50 pm

[quote="hNr"][quote="mazlan majid"]1. Maksuzy - RM 50
2. Toe - RM 200
3. azizi-RM200
4. -syazzan- RM tatau lg.. insyaallah ade la sikit..
5. cBRie-RM 50
6. Pok Leh - RM akan diberi kpd Prez pd perjumpaan akan datang. insyaallah ada ler sikit.
8. yuszx10r - RM200
9. zmanr1 - ade ler insyaalah
10. kueh
11. MAzlan
12. hNr
13. nasirkmn - kem ke Ju coz mlm ni x dpt dtg BOS, ada le sumbangan sikit tuh
14.
15.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB   

Back to top Go down
 
PROGRAM AMAL RAMADHAN SSB
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 5Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Arkib Samurai7 :: Ramadhan-
Jump to: